Citat:
În prealabil postat de Litanu
"Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am mai spus, o spun si acum; daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" (Galateni 1:8,9).
Intregul text al Sfantului Apostol Pavel face referire la adaugirile sau schimbarile aduse Evangheliei propovaduita de Sfintii Apostoli. Cei care rerspecta pricipiul "sola scriptura" (numai scriptura) nu pot fi acuzati de vre-o adaugire sau schimbare a ceea ce ne-au lasat Sfintii Apostoli in epistolele lor (cuprinse in Sfanta Scriptura).
Problema este la cei care se lauda cu invataturi adaugite, numite predanii sau "Sfanta Traditie".
|
«Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12).
«Cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fată, acestea le încredintează la oameni credinciosi, care vor fi destoinici să învete si pe altii» (2 Tim. II, 2)
«Va laud ca în toate vă aduceti aminte de mine si tineti predaniile precum vi le-am dat» (1 Cor. XI, 2)
«Stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati învătat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră» (2 Tesal. II, 15).
Ai aici 4 versete, textele le vei parcurge personal. Hm, "saracii" apostoli, "rataciti" mai erau, ofof.
Ah, apropo, sa-ti scoti caledaru din casa, ca face parte din Sfanta Traditie ... copiat si de neoprotestanti .... (sa nu-mi spui ca n-ai, ca nu te cred)
Vesnica metoda filosofica .... utilitarista : o idee este adevarata, daca ne foloseste.
Ne foloseste sa avem si noi calendar ca ortodoxii? Ne este! Ii adevarata!!
Ne foloseste sa zicem si noi Hristos a inviat 40 de zile dupa Inviere? Ne este! Iarasi e adevarata!
Ne este de folos sa purtam doliu? Bineinteles, este adevarat!
Har si Pace de la Domnul!