Citat:
În prealabil postat de AlinB
Titlul topicului poate e putin cam ciudat, dar cred ca se poate extrage din ce este scris aici si niste invataminte..
Ia-o ca pe un mic exercitiu de imaginatie.
Concluzia este ca daca ar fi sa vina o prigoana si am fi nevoiti sa ne rupem de societate, am muri de foame.
Iar unele sfaturi "duhovnicesti" despre virtuale surse de hrana pentru omul care pana ieri se hranea la supermarket, sunt intr-adevar cam hilare, dupa cum ai remarcat.
|
Frate Alin, eu m-am saturat sa-mi exersez imaginatia pe scenarii apocaliptice. In jurul nostru se intampla numai catastrofe si relatarile "la cald", de la fata locului, ne sunt servite pe tava de toate televiziunile. La radio e la fel, pe Internet asisderea. Pe strada se aud sirene de Salvare, Pompieri si Politie tot timpul. Daca deschizi un ziar te ingrozesti. Lumea se vaieta, criza loveste in plin, disperarea a devenit a doua natura a omului.
Si-n tot contextul asta morbid, in toata lumea asta nebuna in care traim, eu sa aleg sa ma gandesc cum o sa fie atunci cand va veni sfarsitul lumii?? Nu multumesc. Prefer sa-mi pastrez miligramul de optimism zambindu-i unui necunoscut pe strada, culegand o floare, mangaind un caine, privind la luna si la stele, citind o poezie sau sarutandu-mi sotul.
Doamne ajuta!