Citat:
În prealabil postat de AlinB
Energie si timp! Oricum asistam la o paradox, atunci cand trebuie o raportate AUTENTICA la Traditia Bisericii, sunt o serie de indivizi care dau inapoi. Vezi Doamne, sfintii nu se pot contrazice, nu se pot inseala, sunt infailibili. Ciudat e ca aceeasi indivizi sar la gatul infaibilitatii papale care de fapt nici nu e asa cum si-o inchipuie ei
|
Sfintii nu sint infailibili:
“Sa nu credeti ca oamenii, chiar sfinti sa fie, pot intelege pe de-a-ntregul profunzimile lui Dumnezeu…” (Sf. Varsanufiu cel Mare), dar poate ai auzit si tu de
consensus patrum – si daca-i “
consens” atunci exista o singura acceptiune. (Stiu ca in ecumenism si consesus patrum se interpreteaza in “duh”, adica se pastreaza acolo unde convine si opiniile care nu fac parte din “consesus” ale autorilor schilodind logica pina la grotesc.)
Citat:
Ciudat e ca aceeasi indivizi sar la gatul infaibilitatii papale care de fapt nici nu e asa cum si-o inchipuie ei
|
Si cum arata infailibilitatea papala in inchipuire si, mai ales, dincolo de inchipuire, daca pot sa intreb?
Citat:
Pe urma, aceeasi indivizi cu cucernica pudoare in a confrunta aspectele contradictorii ale Traditiei (minore, dar exista poate tocmai pentru a dat peste nas unora) isi pierd brusc pudoare atunci cand ajung sa se creada un soi de apologeti a ortodoxiei pe care o cunosc extrem de vag si partial si se arunca in chestiuni care cu adevarat le depaseste si capacitatea de gandire, si cunoasterea si mai ales atributiunile, atunci cand SE CRED invitati sa judece aplicarea canoanelor de catre episcopii Bisericii.
|
1. Fiecare poate sa gindeasca si sa spuna tot ce vrea si e chiar binevenit atita timp cit o face argumentat si politicos.
2. De unde stii ca le “depaseste capacitatea de gindire si cunoasterea”? Am observat ca esti contrazis, dar argumentatia ecumenista si anti-antiecumenista de pina acuma nu ma conduce deloc la concluziile drastice pe care tu le tragi.
3. Despre ce
atributiuni vorbesti? Platesti pe cineva sa scrie aici pe forum si ii critici pentru exces de zel?