View Single Post
Vechi 03.06.2009, 10:16:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Formarea unui caracter placut lui Dumnezeu se face printr-o educatie dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli trebuiesc cultivate. Slujbele si ritualurile nu au nici un efect (doar se pierde timp pretios - vine omul la biserica si pleaca la fel cum a venit).
In toate tainele Bisericii, acele slujbe ritualice care din exterior apar reci, lungi si monotone au scopul de a-l apropia pe credincios de Hristos. Sunt rugaciuni de multumire, de lauda si de cerere alcatuite de Sfintii Parinti care sunt intersectate de lecturi din Evanghelii si din celelalte carti ale NT, la Liturghie. La alte slujbe se citeste si din VT, sunt parcursi cei mai frumosi psalmi. Exista apoi predicile care comenteaza ceea ce s-a lecturat si care talcuiesc versetele pentru intelegerea tuturor. Deci nu este timp pierdut daca omul participa atent, viu, activ la rugaciunile care se fac.

Eu am participat la unele intalniri ale baptistilor, ale evanghelicilor si pentru mine acestea ca nu se compara cu slujbele ortodoxe. Nu as renunta la aceste ritualuri pentru nici o alta forma de intalnire cu scop sfintitor. S-a pus problema sa merg sa lucrez in strainatate pe bani frumosi, dar iti marturisesc sincer ca nu m-as muta in alta tara daca acolo nu as gasi o parohie ortodoxa prin care sa ma tin aproape de Hristos si de Biserica Lui.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote