[quote=AlinB;142788]
Citat:
În prealabil postat de anita
Chiar nu inteleg ce intelegi tu prin "ierarh ecumenist" si ecumenism in general pentru ca din discutiile de pe aici constat ca exista atatea pareri despre ecumenism incat cu greu pot sa cred ca discutam despre acelasi subiect.
Oricum cu astfel de replici nu se poate purta o discutie constructiva, vad ca mai mult vrei sa dai cu bata decat sa lamuresti ceva.
|
Citez ce am spus inainte :
"Iar daca vedem ca un ierarh este ecumenist ,deci vrea sa strice randuielile bisericii ortodoxe ,datori suntem sa ii spunem si sa ne distantam. "
Asta este ecumenism in acceptia moderna ,sa simpatizam cu sectele ,alte religii etc, cu randuielile lor ,sa sa le mai si spunem la altii ca sunt bune.
M-am lamurit cu tine ,te rogi cu adventistii ,normal ca gandesti asa.
La ortodocsi sunt rugaciunile de dimineata si de seara scrise de sf.Macarie cel Mare insuflate de duhul sfant.
Avem acatiste scrise de monahi.
Sfantul sinod a spus clar ,in cazul mitropolitului Corneanu ,ierarhul care se va impartasi la catolici sau greco catolici va fi caterisit.
In acceptia ortodoxa ecumenismul inseamna unirea tuturor ortodocsilor ,nicidecum stricarea randuielilor ortodoxe de dragul intelegerii intre popoare.