View Single Post
Vechi 03.06.2009, 19:41:47
Daniell Daniell is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.06.2009
Implicit

Admirabil efortul tău de a lămuri toate neclaritățile legate de robul lui Dumnezeu, pr Visarion Iugulescu.
Si eu am citit foarte atent tot ceea ce s-a scris.

Din nefericire, s-a ajuns la sintagme de genul … Oastea Domnului, Turma Sf Ilie, Noua Dreapta, Vladimirestii, Visarionistii, Legiunea Arhanghelului Mihail, si cate-or mai fi …

Atunci când cineva spune :
- Eu sunt din Oaste ..
sau
- Eu merg la Visarionisti …
Este clar că s-a produs o ruptură, și că s-a făcut delimitarea de Biserica Ortodoxă ….care este Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească …după cum mărturisim în Crez.

Un lider spiritual nu trebuie să genereze astfel de separatisme, să fim serioși.
Ce-ar mai fi ? …să auzim de afirmații de genul
- Eu sunt Cleopist, și ascult în special de cuvântările părintelui Cleopa Ilie .

Nu am nimic cu nimeni, nu contest, nu suspectez si nu încerc să impun nimănui punctul de vedere ortodox. Să vorbească faptele noastre, pentru că , credința fără fapte este moartă …după cum ne spun Scripturile.

La fel și rugăciunea …dacă nu este ajutată, de celelalte virtuți, este făcută în zadar.
„ Dacă vrei ca rugăciunea ta sa zboare, dă-i două aripi: postul și milostenia. ” (Sf Ioan Gură de Aur)

Care este scopul intervenției mele aici ?
Acela de a arăta abaterile și cărările lăturalnice pe care merg cei, ce nu se identifică 100% cu Trupul lui Hristos ...adică, Biserica Ortodoxă.

„Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. ”
Sfânta Evanghelie după Matei (16,18)

Mântuitorul spune clar …Biserica Mea, nu Bisericile Mele …nu mișcările Mele de renaștere spirituală, nu grupulețele, nu sectele Mele, nu adunările Mele (a se vedea Oastea Domnului și tot ce înseamnă sectarism), nu casele mele de rugăciune, nu biserici aparte de Biserica Dreptei (orto) Credinte (doxa).

Domnul Iisus Hristos, nu are nevoie de atele ajutătoare (alte culte, alte biserici) …ca să se țină pe picioare.
Mântuitorul nu are nevoie de „cârje” cu care să meargă.
Biserica Ortodoxă, nu este atât neputincioasă și nu are nevoie de …puncte de sprijin, din afara Bisericii Ortodoxe.
Mântuitorul nu este olog, ci îi vindecă pe ologi.

Biserica Ortodoxă este Una ! Punct.

Toate celalte disocieri, reprezintă abateri de la Sfânta Tradiție a Bisericii Ortodoxe. Să luăm aminte la cele insuflate nouă de Sfinții Părinți.

Rog iertare pentru îndrăzneală. Doamne ajută !
Reply With Quote