View Single Post
Vechi 04.06.2009, 11:04:08
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=purple][SIZE=4]74. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=purple]Despre cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Întâia Epistolă către Pucioși a “Domnului” lor, “Iisus Hristos”[/SIZE]

[SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]Motto:“ Nu credeți minciunile și basmele”[/SIZE][/COLOR][SIZE=4](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 2/15 septembrie 1974)[/SIZE]

[SIZE=4]A fost o perioadă când “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” coresponda prin epistole (scrise de Verginica) cu cei răzvrătiți din “popor”, semnându-se “[COLOR=fuchsia]Iisus Hristos[/COLOR]”. Prima dintre ele, consemnată în Cartea Mare la paginile 122-123, este adresată “poștașului” Petrică Horja. Petrică l-a supărat mult pe “Domnul”, care-i adresează o mustare severă, însoțită de amenințări:[/SIZE]

[SIZE=4][COLOR=blue]CAP. I. [/COLOR][COLOR=blue]Vorbirea Domnului cu cei vânzători[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=4]1. …Verginico, fii atentă la cuvintele Domnului. Iată ce-ți spune Domnul:[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]2. spune-i lui Petrică Horja, poștașul Meu, că așa grăiește Domnul către poștașul Său:[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]3. Petre, Petre, așa M-am purtat Eu cu tine, cum te porți tu cu Mine?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]4. Eu M-am purtat frumos cu tine; tu te porți urât cu Mine.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]5. Eu te-am scos pe tine din lume și din închisoare și din orice greutate, și tu, acum, ce-Mi faci Mie? Necinste în lucrul Meu.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]6. Ieri te-am ajutat pe tine să-ți întreții familia ta. Întru toate lucrurile te-am apropiat de templul Meu. Ți-am dat un dar frumos, dar văd că te-a doborât mândria, ca pe Lucifer.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]7. Petre, Petre, trezește-te, Petre din amorțire![/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]8. Hai, saltă-te degrabă și nu-Mi aduce atâta durere, căci cu rău îmi lucrezi Mie.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]9. Aceste necazuri se vor întoarce asupra ta și vei chema numele Meu, dar în loc de milă îți voi întoarce silă; în loc de ajutor îți voi da ție jale, pentru că pe Mine, Domnul, nu mă va înșela omul, nu Mă va înșela nimeni.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]10. Se aud în urechile Mele toate apăsările ce le apeși pe copiii sărmani. Eu așa am lucrat cu tine când erai sărman, când nu avea familia și copiii tăi ce mânca?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]11. O, Petre, Petre, unde te trezești tu acum?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]12. Petre, fă-te copil după sfatul Meu și nu comanda după planul tău, căci orice stricăciune, orice cuvânt afară de planul Meu, se va pune la socoteală. Eu nu Mă iau ca tine după Gheorghe sau după Ioan sau după Constantin, ci Eu caut la lege și după plan. Cine va ieși din planul Meu sau din lege afară, cu acela Eu nu voi scoate lucru plăcut în fața întregului cer.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]13. Petrică Horja, te întreb: tu îți vezi acum calea pe unde ai apucat?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]14. Eu îți grăiesc ție că nu vezi, că din pricina mândriei și a încăpățânării zici că mergi bine, dar Eu, ca un Dumnezeu, te anunț să te îndreptezi, căci nu mergi bine, și dacă nu vrei să Mă asculți, voi retrage de la tine tot avutul ce ți l-am dat în stăpânire și turma Mea o voi abate de la tine și te voi lăsa singur, să muncești cu sudoare grea, ca să cunoști că Eu, Domnul, te-am părăsit pe tine și pe familia ta. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]15. Eu zic: vino-ți în fire, Petre, și vino la pace cu Mine, până nu te ajunge biciul! [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]16. Primești numai iscoade care te rătăcesc de la tot adevărul sfânt. Ce adevăr poți găsi la iscoade?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]17. Ce vrei să faci tu?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]18. Dacă ai avea tu putere, ai pedepsi pe Nicolae, dar vezi, că este mai mare păcatul tău ca al lui Nicolae. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]19. Ia să-l cercetezi bine pe Nicolae, că-l găsim mai drept pe el decât pe tine, pentru că Nicolae nu are mânie ca tine.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]20. Nicolae crede cu toată inima că toată munca pe care o face la templu, nu este a lui, ci zice că este a Domnului, dar tu, Petre, niciodată n-ai spus, căci lucrurile ce ți le-am dat spre a-Mi servi, ai pus stăpânire pe ele, fără de a mai da dovadă de adevăr.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]21. Petre, Petre, cer de la tine: pentru ce faci aceste tulburări cerului sfânt?[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]22. Te aștept. Răspunde-Mi![/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]23. Sfârșit, [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=fuchsia]Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4](5/18 martie 1966)[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=purple][SIZE=4]Anca Estera [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=purple][SIZE=4]19 septembrie 2008[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=purple][SIZE=4]………………………………………………………[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=black]Comentariu: Persoana cu numele "Nicolae" la care se face referire în epistolă este nimeni altul decât Nicolae Stoica, soțul legitim al Verginicăi, aflat pe atunci într-o poziție privilegiată de "ocrotitor al vasului Domnului" ("vasul" fiind Verginica). În această poziție el își permitea cam multe (în special cu sticluța și cu mândruța), care-i scandalizau pe ceilalți creștini, inclusiv pe Petrică Horja, deși nici acesta nu era ușă de biserică. De fapt apare între ei o invidie pentru îndrăzneala de a-și permite unul mai multe decât își permitea celălalt. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Nu după multă vreme, Nicolae n-a mai crezut în "munca" lui de la "templu" și a plecat în lumea largă, lăsând-o pe Verginica cu ochii în soare.[/SIZE]
[SIZE=4]În 1980 "vasul" s-a făcut țăndări, iar Nicolae a devenit și el în cele din urmă (anul acesta) oale și ulcele.[/SIZE]
[SIZE=4]Despre Petrică Horja nu se mai știe nimic, dar sperăm că e la bine, că doar Domnul e îndelung iertător. Măcar pentru serviciul de a fi fost "poștașul Domnului" o bucată de vreme.[/SIZE]