Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Anca mă ierți că îmi dau eu cu părerea care nu am făcut nimic pentru a ajuta, dar o baie...este multă cheltuială.La țară sunt oameni înstăriți care nu au baie.Dacă au căldură iarna,o butelie sau două,un aragaz bun și lemne de foc se spală ei și la lighian.
|
Dorina, pana acum au stat cu totii, sapte suflete intr-o singura incapere. De acum vor avea doua camere de dormit, una pentru fete, cealalta petnru baieti. Tot aici fac mancare. Cum fetele sunt destul de maricele, e cam jenant sa se spele la un loc cu baietii, deci acolo unde e soba si unde ar incalzi apa; practic s-a cam sarit peste...caci se vede dupa talpile lor cand dorm... Spatiul e cam mic si pentru a se spala. Tocmai de aceea insist si pentru o baie.
Aragazul lor bun e de fapt un resou cu doua ochiuri, cumparat de Lenuta din banii adunati.
Iar lemnele de foc sunt vreascuri verzi din padure, care numai caldura nu fac... Conditii grele, pe care nici nu putem sa ni le imaginam, dar sa mai si traim in asemenea conditii...
Tocmai datorita acestei saracii acceptate fara sa se planga mi-au mers la inima.