View Single Post
Vechi 04.06.2009, 21:39:57
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CosminPopescu Vezi mesajul
în tradiția budistă s-au păstrat destul de multe informații despre Budda, iar două caractere sunt universale, urechile mari și lăsate, semn că purta FOARTE MULT AUR, și că era mai gras decât 99% din populație, desigur statuile diferă, că una e să fi gras în Mongolia și alta e să fi gras în Tailanda
de obicei textele religioase aveau rol (secundar) de a consemna istoria, și cam tot ce este scris s-a și întâmplat, apropo vezi că există și documente romane unde scrie că Iisus a existat.
1) adica tu te bazezi pe statui cand faci descriere fizica a unei persoane? :) sa fim seriosi nu stim daca Buddha era gras sau slab. sunt pure speculatii.

2) eu nu am contestat existenta lui Iisus. am contestat natura sa divina, miracolele si invierea. stiu ca exista cateva surse non-biblice ce sustin istoricitatea lui Iisus (Suetoniu, Pliniu cel tanar, Tacitus etc)
problema este cum separam fictiunea de realitate si cat de mult ne putem increde in NT.

evangheliile nu sunt surse prea convingatoare, contradictiile interne si intre ele sunt numeroase. de altfel si autorii sunt indoielnici.

Marcu este primul care a scris, si originea sa este obscura, se presupune ca ar fi fost un ucenic al lui Petru.

Matei este al doilea scriitor care isi bazeaza evanghelia pe cea a lui Marcu.

Urmeaza Luca (tot necunoscut, probabil un apropiat al lui Pavel) care imprumuta tot de la Marcu

Ioan are ideile cele mai radicale si pare sa nu fi avut nicio legatura cu Iisus (nu l-a cunoscut)

daca vrei iti dau si niste exemple clare de contradictie intre evanghelii ca sa intelegi de ce nu le consider surse de incredere.

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Reply With Quote