Flori alese din Evanghelia Pucioșilor
[SIZE=4][COLOR=purple]75. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=purple](Comentariu la Noua Evanghelie [/COLOR][COLOR=purple]de la Pucioasa intitulată [/COLOR][COLOR=purple]“[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu”) [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Epistola a Doua către Pucioși a “Domnului” lor, “Iisus Hristos”[/SIZE]
[SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]Motto[/COLOR][COLOR=blue]:[/COLOR][COLOR=blue]“ Nu credeți minciunile și basmele”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 2/15 septembrie 1974)[/SIZE]
[SIZE=4]A doua epistolă este adresată (indirect) răzvrătitului Turculeț. Supărarea “Domnului“ pe Turculeț este atât de mare, încât el o amenință dur chiar și pe Verginica, pentru eventualitatea oricărui cuvânt omis sau scăpat din această epistolă. Se pare însă că epistola n-a avut prea mare efect, deoarece peste mai bine de un an, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” va reveni cu amenințări directe: [COLOR=blue]“Acest Turculeț merită bătut, merită bătut, tată” (26 octombrie/8 noiembrie 1967)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Dar iată textul epistolei, reprodus în "Cartea Mare" la pagina 123:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]CAP. I. [/COLOR][COLOR=blue]Lucrarea celor răzvrătiți este dată pe față[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]1. … Verginico, fii atentă la cuvintele Mele pe care Eu voiesc să ți le spun numai ție și celor ce Eu le spun în fața ta.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]2. Verginico, va veni la templu unul dintre cei răzvrătiți [/COLOR][COLOR=blue](Turculeț, n.r.)[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]3. Eu, Domnul, n-am să-i grăiesc nici un cuvânt afară de cele ce-ți dau ție acum, că la unii ca aceștia le voi lua tot dreptul de a mai propovădui cuvântul sfintei Evanghelii, căci nu sunt vrednici de ascultare, că ei vor să fie ascultați și văzuți de oameni, dar că au auzit pe Domnul grăindu-le în față, ei nu vor să Mă asculte, și au intrat în turma Mea să-Mi risipească oile, ucigându-le fără milă.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]4. Spune-i, Verginico, acestui răzvrătit dacă vrea să aibă oi și dacă vrea să fie păstor, să intre cu luntrea în marea cea tulbure și amară ca fierea și să-și găsească prin munca sa oi, ca, la pierderea unei oi, să-l usture și pe el inima cum Mă ustură și pe Mine de pierderea oilor Mele, pe care el Mi le omoară fără milă.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]5. A intrat în oile Mele, făcându-se el vrednic de păstor. Nu-l primesc! Să iasă! Căci s-a răzvrătit contra Mea. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]6. Eu am zis vouă: primiți-l, ca să vedeți și voi ce face el, dar Eu am urmărit tot pasul lui, am urmărit toată viața lui, dar de aici nu-i mai îngădui nici un pas să mai facă, și nici oilor Mele nu le mai îngădui să meargă după acest răzvrătit.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]7. Mi-a dat Mie copilul. Eu l-am dat în seama unui sol, cu înfiere cerească. Martori am cerul sfânt. Și acum, acest răzvrătit îmi cere copilul. Spune-i, fiica Mea, că pe copil să nu-l mai ceară, căci copilul este al Domnului, și la ziua judecății îl va judeca aspru pe acest tată amorțit de vreme.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]8. Să-i citești, Verginico, aceste cuvinte ale Mele. Dacă se va smeri și își va plânge stricăciunea ce Mi-a adus-o Mie și oilor Mele, Eu, Domnul, îl voi ierta, iar de nu, îi poruncesc să iasă afară din oile Mele și poruncesc oilor să nu-l mai asculte, că vor fi pedepsite de Mine, Domnul.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]9. Ai auzit, fiica Mea? Să îndrăznești a da [/COLOR][COLOR=fuchsia]această scrisoare[/COLOR][COLOR=blue], să nu cruți nici un cuvânt, căci îți vei pierde oile, și pe tine te vei duce în mare greutate față de suferința pe care o porți.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]10. Spune, Verginico, suferința ta pe care o porți, că este foarte mare și foarte grea, dar să știe toată turma Mea de oi că suferința ta ți-ai dobîndit-o prin neascultarea lor, prin neîmplinirea lor și prin neiubirea lor față de Domnul și prin plecarea feței lor față de alți profeți.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=blue][SIZE=4]11. Sfârșit, [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=fuchsia]Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4](10/23 martie 1966)[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple]Anca Estera [/COLOR]
[COLOR=purple]20 septembrie 2008[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
|