16.01.2007, 19:13:15
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.12.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:
În prealabil postat de mioara
"Conceptiile lui Steiner au un caracter neo-gnostic sincretist, ingloband intr-o sinteza
originala vechi erezii, gnoze, mistere pagane, cu filosofii contemporane, teorii si metode stiintifice combinate cu misticism oriental. Acestea sunt cateva din temele de baza ale antroposofiei.
La Steiner, Hristos nu inseamna acelasi lucru ca in teologia crestina, ci desemneaza un principiu solar gnostic.Curentul new-age il citeaza adesea pe Steiner printre precursorii sai, iar conceptiile sale se regasesc in mod previzibil impletite si cu celelalte surse de inspiratie ale acestei miscari.
Este foarte putin cunoscut faptul ca la punerea pietrei de temelie a Scolii libere de stiinta spirituala de la Dornach, Elvetia, Steiner a rostit rugaciunea Tatal nostru de la sfarsit la inceput, procedeu tipic de magie intalnit si in satanism."
Aceste randuri sunt din cartea preotului Dan Badulescu -"Ortodoxie si erezie".
Celelalte randuri sunt ale mele:D Conteaza si ce fel de carti citim, mai ales ca ne batem cu pumnii in piept si strigam sus si tare ca suntem ortodocsi.Nu toti care vor zice "Doamne, Doamne" vor intra in Imparatia cerurilor ci doar cei care vor urma calea aratata de Biserica si de Sfintii Parinti.Asa ca mare grija la lupii imbracati in piei de oaie care vor sa ne piarda sufletele.
Doamne ajuta!
|
Si cei care nu sant Ortodoxi ce fac se duc in iad sau trebuie sa se converteasca ca sa fie salvati???????
Ce se va intampla cu miliardele de oameni care nu sant Ortodoxi,tiai pus vrodata aceasta intrebare???????
Dar cu acei oameni care erau inainte de a fi aparut Ortodoxi???????
Eu sant Ortodox si merg la Biserica in fiecare Duminica si nu pot sa spun ca oamenii care vin la Biserica sant mai buni, chiar sant foarte distanti de ce spun preotii si nu prea le pasa,sau poate de ochi lumii.
Sfintii Parinti erau Ortodoxi???????
Tu ai citit ce a scris Rudolf Steiner sau ce spun altii e lege pentru tine???????
|
Frate,bine ca ai pus intrebarea asta ca sa ne lamurim odata pentru totdeauna.Toti oamenii de la venirea Mantuitorului si pana acum vor fi judecati dupa Noul Testament.Cei de pana la venirea lui Hristos au fost judecati dupa Vechiul Testament,respectiv dupa cele 10 poruci date lui Moise.Raspunsul este da,nu se va mantui nimeni din afara ortodoxiei,pentru ca ea e credinta adevarata.Paganii,sectarii,evreii si toti ceilalti aflati in ratacire nu vor intra in imparatia lui Dumnezeu daca nu se vor converti la ortodoxie.Asta nu o spun eu,ci Biblia. Ratacitii se bazeaza pe interpretarea frazei biblice "in casa Tatalui meu sunt multe lacasuri".Corect,dar spune "in casa Tatalui Meu",nu in alta parte,iar "multe lacasuri" se refera la gradul de desavarsire la care poate ajunge un om.Te intrebi cum se pot converti cei rataciti.Simplu,cauta si vei gasi,cercetati scripturile,chiar daca n-au credinta adevarata,toti au constiinta si vad natura inconjuratoare,prezenta divina in om si pe pamant.
|
Dar Maiasii cum vor fi judecati ca ei nu stiu de Vechiul Testament???????
|