View Single Post
Vechi 05.06.2009, 10:22:27
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Mai , este cea mai citita carte in prezent si in trecut ,si cea mai vanduta.
La fiecare 2 minute se editeaza o Biblie.
Adu-mi dovezi ca e o mostra de imperfectiune.

Biblia este intr-adevar cea mai bine vanduta carte a lumii, dar asta nu o face adevarata. si Harry Potter este un best-seller, dar asta nu inseamna ca este adevarata.
tocmai ti-am dat exemple de contradictii, iti recomand sa citesti macar cateva capitole ca sa te convingi singura. dar hai sa-ti dau 3 exemple:

1) este Iisus unul si acelasi cu Tatal?

- Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.

- Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine.

2) Ascensiunea in rai

- Cartea a patra a regilor 2:11. Pe când mergeau ei așa pe drum și grăiau, deodată s-a ivit un car și cai de foc și, despărțindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer.

- Ioan 3:13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.

3) Dumnezeu crud, rau vs Dumnezeu bun milos

- Ieremia 13:14. Și-i voi zdrobi pe unii de alții, pe părinți și pe fii laolaltă, zice Domnul. Nu-i voi cruța și nu-i voi milui, nici Îmi va fi milă ca să-i pierd.

- Intaia epistola Ioan 4:16. Și noi am cunoscut și am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el.

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sufletul tau nu este pregatit pentru a intelege Sf.Evanghelie.
Ce autori asa celebri stii tu ?
Nu vezi ca in incultura asta care a cuprins lumea ,nu mai e nici un autor si nici o carte atat de cunoscute?
Sunt best sellers ,carti care se vand pe moment si lumea uita apoi.
A fost Gabriel Garcia Marquez acum 20 de ani ,apo Umberto Ecco ,acum altii ,sper ca nu Dan Brown ,acesta nu e scriitor ,e fabricatnt de carti bine vandute.
Nimic nu a dainuit ,deoarece aceste carti nu spun Adevarul ,ci ceva relativ ,oricat de bine ar fi fost ele scrise. Acel ceva a fost bun si gustat la vremea respectiva.
Uite ce spune prorocul David despre necredinciosi :
" Vazut-am pe cel necredincios falindu-se si inaltandu-se ca cedrii Libanului.
Si am trecut si iata nu era si l-am cautat pe el si nu s-a aflat locul lui.
Pazeste nerautatea si cauta dreptatea, ca urmasi are omul facator de pace.
Iar cei fara de lege vor pieri deodata si urmasii necredinciosilor vor fi starpiti. "
ca tot il mentionezi pe David, pot si eu sa-ti dau o povestioara:

Cartea a doua aregilor 24:11. A doua zi dimineața s-a sculat David. Fusese însă cuvântul Domnului către Gad proorocul, ca să spună lui David viitorul, zicându-i:
12. "Mergi și spune lui David: Așa zice Domnul: Îți arăt trei pedepse: alege-ți una din ele, să vină asupra ta".
13. Și a venit Gad la David și i-a vestit, zicându-i: "Alege-ți ce vrei: foamete în țara ta șapte ani; să fugi trei luni de vrăjmașii tăi și ei să te urmărească; sau timp de trei zile să fie ciumă în țara ta? Chibzuiește și hotărăște; ce să spun Celui ce m-a trimis",
14. "E tare greu, a răspuns David lui Gad, dar să cad mai bine în mâna Domnului, căci mila Lui este mare; numai în mâinile oamenilor să nu cad!" Și și-a ales David ciuma în vremea secerișului grâului.
15. Și a trimis Domnul ciumă asupra lui Israel de dimineață până la vremea hotărâtă. Și a început molima în popor și au murit de la Dan până la Beer-Șeba șaptezeci de mii de oameni.

ca sa-ti rezumez David a facut o numaratoare a populatiei fara voia Domnului, iar Domnul il lasa pe David sa-si aleaga una din 3 pedepse. David lasa totul la latidutinea si mila Domnului care trimit o ciuma ce ucide 70000 de oameni. foarte milostiv si iubitor zeul biblic nu-i asa?

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Reply With Quote