View Single Post
Vechi 05.06.2009, 15:54:25
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat (Partea I)

[SIZE=4][COLOR=purple]54. [/COLOR][COLOR=purple]Liderii de la Pucioasa bat în retragere[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]( Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim. Comentariu la Noua Evanghelie de la Pucioasa intitulată Cuvântul lui Dumnezeu”)[/SIZE]

[SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE]

[SIZE=4]Tocați mărunt pe acest blog, unde au fost întorși pe toate fețele și demascați fără pic de menajamente, liderii Noului Ierusalim de la Pucioasa (NIP) dau impresia (și numai impresia!) că renunță la luptă. Puși într-o situație fără precedent, pe care nu și-au imaginat-o vreodată, ei dovedesc că încă mai sunt în stare să raționeze corect, alegând, la derută și în mare grabă, mai bine o retragere onorabilă decât o luptă inegală, din care au sentimentul limpede că vor ieși învinși. Și atunci, construiesc pentru salvarea imaginii “Dumnezeului” lor o imagine de circumstanță. “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” apare acum obosit, derutat, umilit, trădat din interiorul “poporului” lui, lovit sub centură, lipsit de orice sprijin dinăuntru și dinafară. Pentru a-i crea atmosfera propice necesară unei retrageri “onorabile”, liderii pucioși imaginează un scenariu apocaliptic, în care “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pierde acum o luptă cu “femeia apocaliptică”[COLOR=#993300] (Apoc. 17,3)[/COLOR], dar în nici un caz războiul. Intenția declarată este ca pe viitor să nu se mai facă public “Cuvântul lui Dumnezeu”, care s-a dovedit a fi atât de vulnerabil, ci să fie folosit numai în circuit închis, “tainic”.[/SIZE]
[SIZE=4]“Cuvântul” din 12 iulie 2008 (textele citate vor fi evidențiate cu literă roșie) scoate în evidență următoarele:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]1.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…calea Mi-e tot mai [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtă[/COLOR][COLOR=red] ca să vin…” [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“ Mă ajut cu îngerii și cu sfinții, căci… Ei înțeleg adânc [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorarea[/COLOR][COLOR=red] Mea cea de azi…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…e [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] pe pământ…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…e [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmt[/COLOR][COLOR=red] de tot pentru Mine așternutul Meu…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Grăim însă în ziua aceasta, și cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] grăim,…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…în vreme de [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red]!”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…vremea voastră e cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare strâmtorare [/COLOR][COLOR=red]pentru tainele și pentru lucrurile Domnului.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Ca și Domnul vă spunem și noi în vreme de [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red].”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Nici pentru viitor nu sunt șanse ca să scape de strâmtorare:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…va fi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mare strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] pentru Mine…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Strâmtorarea se tot întinde:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…pe pământ e [/COLOR][COLOR=fuchsia]numai strâmtorare[/COLOR][COLOR=red], și tot mai mult [/COLOR][COLOR=fuchsia]se întinde[/COLOR][COLOR=red] ea în calea Mea cea de azi.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Strâmtorarea îi cuprinde și pe liderii pucioși, până îi apucă plânsul, dar “Domnul” îi îmbărbătează:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“– Eu, Domnul, însemnez pe cei ce plâng sub [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorări[/COLOR][COLOR=red]…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…toate câte voi purtați pe fața voastră în vreme de [/COLOR][COLOR=fuchsia]strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] cum n-a mai fost de când sunt veacurile și nici nu va mai fi,…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Nu vă temeți de [/COLOR][COLOR=fuchsia]marea strâmtorare[/COLOR][COLOR=red] în care stați!”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]2.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e lipsit de ajutor de pe pământ[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…de pe pământ [/COLOR][COLOR=fuchsia]nimeni nu Mă ajută[/COLOR][COLOR=red] ca să vin și să-l trag pe om la Tatăl…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am cu cine să Mă ajut[/COLOR][COLOR=red] de pe pământ…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…Eu pe pământ și din mijlocul tău [/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am ajutor[/COLOR][COLOR=red] pentru venirea Mea la tine…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am ucenici de ajutor[/COLOR][COLOR=red]…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am sprijin[/COLOR][COLOR=red] pentru multul Meu lucru de acum…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…pentru Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu este ajutor de la mijloc[/COLOR][COLOR=red], poporul Meu…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]3.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” are numai piedici și pietre și dureri de tot felul[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…am numai și numai [/COLOR][COLOR=fuchsia]piedici[/COLOR][COLOR=red] și numai [/COLOR][COLOR=fuchsia]pietre[/COLOR][COLOR=red] și numai împotrivire, numai îndoială, și apoi necredință…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…mai întâi Mi-am spus [/COLOR][COLOR=fuchsia]durerea[/COLOR][COLOR=red].”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…dau cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]pietre[/COLOR][COLOR=red] în venirea Mea [/COLOR][COLOR=red]cea grea și fără de sprijin pentru durerile ei, căci venirea Mea e cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]durere[/COLOR][COLOR=red],…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]4.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” plânge fără alinare[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“…Îmi [/COLOR][COLOR=fuchsia]ud cu lacrimi[/COLOR][COLOR=red] calea când vin…” [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]…” [/COLOR][COLOR=fuchsia]n-am alinare[/COLOR][COLOR=red] pentru greul Meu cel greu…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“ …Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt plâns[/COLOR][COLOR=red] și însuspinat în cer și pe pământ.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]“Sfinții Apostoli” îi urează pace “Dumnezeului de la NIP”, ca să se liniștească, deși este prea îndrăzneț, cel puțin bizar, acest demers al lor de a folosi acest salut către Cel mai mare, către Dătătorul de pace:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Pace Ție, Bunule Învățător, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]suspini înlăcrimat[/COLOR][COLOR=red] în mijlocul poporului Tău…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]În caz că nu se va liniști, ei îi promit că nu-l vor lăsa singur, ci vor plânge împreună în cor, în cer și pe pământ, așa cum nici să vorbească nu l-au lăsat singur, ci au vorbit și ei:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“O, Doamne, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu vei plânge[/COLOR][COLOR=red] singur nici pe pământ, nici în cer. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Plângem[/COLOR][COLOR=red] cu cei ce plâng, așa cum am venit azi să grăim în mijlocul poporului Tău. Amin.” [/COLOR][/SIZE]