Subiect: Cat sa ma rog?
View Single Post
Vechi 05.06.2009, 16:11:52
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de giovaninnaa Vezi mesajul
eee uite Fani chiar ai pus punctul pe i. eu bajbai. sincera sa fiu intr-o oarecare masura imi place aceasta bajbaiala a mea, pentru ca este constructiva si simt ca la capatul ei se afla sa taina frumoasa!

hai ca ma faci curioasa cu C.S. Lewis, o sa incerc sa il citesc, am "Treburi ceresti" in casa, inca nu m-am apucat de ea si am sa ma uit si dupa cartea "Scoala rugaciunii".
Ma bucur, si mie imi ajuta aceasta discutie pentru ca dupa atatia ani tot foarte incepatoare ma simt.
Si eu ma intreb cum sa ajung sa ma rog sa se faca voia lui Dumnezeu cand eu am o anumita voie foarte clara... daca este vorba despre ceva foarte important si care pare bun.

Cand ai timp uite-te pe threadul despre C.S. Lewis de la 'generalitati' ;-)
Treburi ceresti cred ca nu am citit-o dar sigur e buna. Mi se pare ca e cu diverse texte mai scurte.
Iti recomand de ex. cu scrisorile lui Zgandarila (Screwtape letters), este un fel de Pateric dar vazut din prisma 'vrajmasului, foarte nostim si foarte profund. Sunt scrisorile unui drac cu experienta catre nepotul lui mai tinerel, despre cum sa isi 'rateze pacientul', adica cum sa il impiedice de la mantuire pe omul alocat lui. Sunt si lucruri despre rugaciune acolo.