View Single Post
Vechi 05.06.2009, 20:02:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Off, Doamne ce legata esti tu de terminologie, de ceva care nu are importanta!

Terminologia in sine, NU MINTUIESTE ,draga Anna

Intelege si tu odata ca este vorba despre corespondentul induhovnicirii in limba lor, eu de unde vrei sa o stiu
Nu te-ai convins inca de acest adevar?
Toti au un Dumnezeu, au o Cale, Au un Spirit, Au Un Duh care-i poarta si care-i Pazeste, fiecare cu Specificul lui, cu Culorile lui, cu steagurile lor, Simbolurile lor , nu?
Peste tot se regasesc aceste elemente esentiale trecerii la Dumnezeu, la Indumnezeire.
(Asta este erezie totala, apropo, tu nu te poti numi ortodox daca nu crezi in .. crez. Dar continuu, gasesc interesant felul in care "ocolesti" tu logica.. chiar amuzant)
Tu spui:
Citat:
Terminologia in sine, NU MINTUIESTE ,draga Anna
Nu. Doar ca pacatele sunt iertate prin Sfantul Duh. Nici un pacatos nu va intra in Imparatie.
Daca eu spun "zana maseluta" in loc de Sf. Duh, deja am ratat mantuirea.
Deci are importanta?

Apropo, nu sunt doar cuvinte, sunt concepte complexe cu care operam. De aceea Sf. Duh are aproximativ acelasi inteles indiferent de context sau de cine il foloseste.

Citat:
Intelege si tu odata ca este vorba despre corespondentul induhovnicirii in limba lor, eu de unde vrei sa o stiu
"Induhovnicire" are sens DOAR PENTRU CRESTINI. As spune, doar ortodocsii cunosc adevaratul inteles. Deci aia acoperiti cu frunze.. nu au cum sa se induhovniceasca.
Un om care traieste in minciuna si practica idolatria nu poate fi casa a Sf. Duh. Orice ar face.. este imposibil.
(Este ca si cum ai spune ca orbii inteleg culorile in felul lor)

(Asta ar aduce alta discutie: cineva care nu marturiseste adevarul nu are Duh Sfant. Cand voi avea timp voi aduce exemple din scrierile sf. Parinti. De aceea ereticii au fost anatemizati.. nu este putin lucru sa "indoi" invatatura adevarata).

Citat:
Nu te-ai convins inca de acest adevar?
Eu incerc sa nu ma abat de la adevarul ortodoxiei. Pe cat posibil, incerc sa prezint nu adevarul meu, ci al bisericii.

Dar tu pe al cui adevar il prezinti?

Citat:
Toti au un Dumnezeu, au o Cale, Au un Spirit, Au Un Duh care-i poarta si care-i Pazeste, fiecare cu Specificul lui, cu Culorile lui, cu steagurile lor, Simbolurile lor , nu?
Peste tot se regasesc aceste elemente esentiale trecerii la Dumnezeu, la Indumnezeire.
Tu faci o confuzie intre Dumnezeu si "perceptia" oamenilor despre el.
Aceasta confuzie apare in majoritatea mesajelor tale, probabil ca este cauzata de faptul ca "terminologia nu are importanta", dupa cum spui :)))

Dumnezeu este Sf. Treime. Acelasi pt. toti, evident.
Perceptia oamenilor despre Dumnezeu poate lua cele mai variate forme, dar NU este Dumnezeu.

Din aceasta perspectiva, "indumnezeirea" este cunoasterea lui Dumnezeu. Aceasta cunoastere se realizeaza doar prin revelatie si prin luminarea Sf. Duh.
Reply With Quote