View Single Post
Vechi 05.06.2009, 21:58:36
dorinastoica14
Guest

Implicit

Acest topic mi-a stors lacrimi(mai ales postarea lui Vasia).Este un subiect amplu și sunt sigură că fiecare are ceva de spus chiar dacă(asemenea mie) nu a plecat mai mult de 10 zile din țară și aceasta doar în scop turistic.
Cine nu a visat măcar odată în viață să plece? Și eu am visat și chiar era gata, gata să plec în 1988.În localitatea unde lucram m-am apropiat de niște bătrâni care aveau fica în Germania.I-am ajutat să-și rezolve diferite probleme și de câte ori veneau în țară mă căutau(noaptea,pe furiș)pentru a-mi mulțumi și a-mi aduce un pachet de cafea sau o ciocolată.
Pentru noi pe vremea aceia străinătatea avea miros de cafea bună de săpun Fa sau Lux și gust de coicolată Troblerone...
Mi-au propus să plec.Mă gândeam numai la asta zi și noapte și visam munți de ciocolată.
Nu am plecat nici atunci și niciodată.Nu a vrut Dumnezeu.Când nimic nu m-ar fi mai oprit mama mea si-a pierdut vederea.De multe ori banii nu ajung și aș vrea să nu le duc lipsa dar, oricât de mică ar fi pâinea în țara mea e mai dulce decât amarul străinătății.
Nu-mi mai doresc să plec dar,o dorință tot aș avea;să se întoarcă cât mai mulți români plecați și cu experiența de acolo și cu bănuții câștigați să ne arate și nouă celor care am rămas aici cum este acolo.
Reply With Quote