Acest topic mi-a stors lacrimi(mai ales postarea lui Vasia).Este un subiect amplu și sunt sigură că fiecare are ceva de spus chiar dacă(asemenea mie) nu a plecat mai mult de 10 zile din țară și aceasta doar în scop turistic.
Cine nu a visat măcar odată în viață să plece? Și eu am visat și chiar era gata, gata să plec în 1988.În localitatea unde lucram m-am apropiat de niște bătrâni care aveau fica în Germania.I-am ajutat să-și rezolve diferite probleme și de câte ori veneau în țară mă căutau(noaptea,pe furiș)pentru a-mi mulțumi și a-mi aduce un pachet de cafea sau o ciocolată.
Pentru noi pe vremea aceia străinătatea avea miros de cafea bună de săpun Fa sau Lux și gust de coicolată Troblerone...
Mi-au propus să plec.Mă gândeam numai la asta zi și noapte și visam munți de ciocolată.
Nu am plecat nici atunci și niciodată.Nu a vrut Dumnezeu.Când nimic nu m-ar fi mai oprit mama mea si-a pierdut vederea.De multe ori banii nu ajung și aș vrea să nu le duc lipsa dar, oricât de mică ar fi pâinea în țara mea e mai dulce decât amarul străinătății.
Nu-mi mai doresc să plec dar,o dorință tot aș avea;să se întoarcă cât mai mulți români plecați și cu experiența de acolo și cu bănuții câștigați să ne arate și nouă celor care am rămas aici cum este acolo.
|