“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e tot mai strâmtorat (Partea a III-a)
[SIZE=4][COLOR=blue]10.[/COLOR] În ceruri se face consiliu de război, pentru analiza situației și stabilirea unei strategii de urgență:[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“…fac sfat în taină cu sfinții Mei și cu Tatăl Meu, ca să pot cumva să merg și să nu stau din lucrarea venirii Mele…”[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]11.[/COLOR] Necredința face ravagii în “poporul” de la Pucioasa[/SIZE]
[SIZE=4]Necredința în acest tigru de hârtie, numit “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, s-a cuibărit adânc, chiar în sânul “poporului de la Pucioasa” , și încă între cei mai proeminenți adepți, “cei de la mijloc”:[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“…e necredință pentru coborârea Mea în mijlocul tău.”[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4]Liderii pucioși nu mai au tragere de inimă să mai țină predici supușilor lor, deoarece simt că nu mai au credibilitate printre unii dintre cei care le fuseseră cândva apropiați:[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“…voi nu mai puteți grăi, că este necredință, tată.”[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]12.[/COLOR] Rememorarea unor proorocii care se contrazic[/SIZE]
[SIZE=4]Pentru a se justifica pe sine, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” rememorează unele proorocii care dau impresia că îl legitimează să vorbească la nesfârșit, repetând mereu aceleași și aceleași banalități patetice:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Am spus pe vremea trâmbiței Mele Verginica, am spus poporului cel de atunci că Eu nu voi sta din trâmbițat după ce-Mi voi ridica la Mine instrumentul prin care grăiam peste popor.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Cu toate acestea, o serie de proorocii afirmau contrariul:[/SIZE]
[SIZE=4]- Că “Cuvântul lui Dumnezeu” va dispărea nu peste mult timp (afirmație făcută în urmă cu 33 de ani!):[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“…Fiți pricepuți, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu va mai fi acest cuvânt mult timp[/COLOR][COLOR=blue].” (30 ianuarie 1975)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]- Că Verginica va fi ultimul prooroc:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“ Poporul Meu, de acum înainte [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu va mai fi trimis nici un profet[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nici un prooroc[/COLOR][COLOR=blue] ca să mai profețească sau să mai proorocească.” (22 decembrie 1975)[/COLOR](Întrebare: ce mai caută atunci Mihaela și Nicușor în panoplia “proorocilor”?)[/SIZE]
[SIZE=4]- Că Virginia “va trâmbița” întreaga Apocalipsă (deci nu va mai rămâne nimic de “trâmbițat”; și cu toate acestea, adepții pucioși sunt convinși că “ultima trâmbiță, a șaptea, este Domnul”):[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“Pe Verginica am pregătit-o pentru ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să trâmbițeze întreaga Apocalipsă[/COLOR][COLOR=blue] pentru pregătirea judecății de apoi și pentru pregătirea creștinilor din vremurile din urmă și de acum…”[/COLOR][COLOR=blue](septembrie 1968 )[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]- Că, îndată după moartea Verginicăi, va veni Domnul Iisus și va urma Nunta Mirelui ceresc:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]“Dacă trâmbița va înceta din suflarea sa, să știi că și Domnul e la ușa ta, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]după ea va urma Nunta[/COLOR][COLOR=blue]. Să nu zici: Aoleu ce să fac eu, că a luat Dumnezeu trâmbița Sa? Ci să zici că Dumnezeu a venit și și-a luat trâmbița Sa. Și să știți că toate sunt pregătite pentru sfârșit.” ( 7 septembrie 1976) [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Dar n-a fost să fie așa. După ce trâmbița Verginica a încetat din suflarea sa (anul 1980), a urmat o perioadă de derută, marcată de o mormântală tăcere. Apoi a apărut altă trâmbiță, Maria, sora Verginicăi, care a trâmbițat și ea între 1982 și 1994. Apoi, la concurență cu Maria, s-a ridicat Mihaela, care trâmbițează cu mult talent și succes la public din 1990 încoace. Mihaela însă pretinde că nu ea trâmbițează, ci “Domnul” trâmbițează, iar ea doar stă și ascultă. Și consemnează totul în caiete (uneori, cu pix [COLOR=red]roșu[/COLOR], deși [COLOR=red]roșu[/COLOR] e culoare proscrisă la Pucioasa)[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]13.[/COLOR] “Dumnezeul de la NIP” nu mai poate vorbi public, dar va vorbi “în șoaptă” și “în taină”, prin “cei aleși”[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“Nu mai pot vorbi cu cei ce-Mi stau porți, că voiesc să Mă feresc de lovituri, dar vorbesc cu tine prin porți, poporul Meu.”[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4]Deși a afirmat că nu mai poate vorbi cu cei care-i stau “porți” de venire pe pământ, “Dumnezeul de la NIP” se răzgândește în final, ca să le dea [COLOR=red]“un picuț de duh întăritor”[/COLOR]:[/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=4]“Nu pot să nu Mă apropii cu un picuț de duh întăritor peste cei ce-Mi stau porți ca să vin. “[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4]Tainele vor fi pecetluite tot mai mult:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“O, nu mai pot să-Mi dau tainele Mele pe masă, și Mi le voi [/COLOR][COLOR=fuchsia]pecetlui [/COLOR][COLOR=fuchsia]tot mai mult[/COLOR][COLOR=red] între ucenici…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Nu mai putem grăi așa cum am Eu grăirea, și voi grăi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mult în taină[/COLOR][COLOR=red],…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Îmi voi așeza [/COLOR][COLOR=fuchsia]la adăpost [/COLOR][COLOR=fuchsia]tainele [/COLOR][COLOR=red]Mele și toate lucrurile Mele…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Tainele vor fi grăite în taină:[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Nu mai pot grăi decât [/COLOR][COLOR=fuchsia]în taină[/COLOR][COLOR=red] pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]tainele [/COLOR][COLOR=red]Mele.”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Și “apostolii Petru și Pavel” sugerează că ceva substanțial se va schimba în maniera de lucru a “Domnului” cu “poporul de la NIP”: [/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]“Nu mai poți grăi pe de-a dreptul, [/COLOR][COLOR=fuchsia]decât în taină[/COLOR][COLOR=red], Doamne,…”[/COLOR][/SIZE]
|