Arhanghelul ,
imi pare rau , nu ai dreptate in ce spui.
Dogmele se imbunatatesc , n-ai de unde sa stii ca nu esti preot si mie imi pare rau ca nu mai am cuvintarea unui Preot care vorbea in acest sens . Pot insa sa-ti spun ca am auzit personal cind la o intrebare de genul "antema sa fie (intreba cineva)?" a raspuns un Parinte (care merita mult respect ), cu retinere ,in sensul ca "nu sintem aici sa dam anatema ci sa ajutam lumea sa se mantuiasca ".(nu reproduc exact ).
In alta ordine de idei nimeni nu ma opreste sa cercetez ce vreau si cum vreau ,dar totdeauna consult Biserica . Si nu poti sa nu fii pe aceeasi unda daca esti in acelasi Duh . Nu ajunge sa fii prezent in Biserica trebuie sa intelegi credinta , Ne dam toti silinta , asa cred cel putin .
Si sa stii ca si pe Rudolf Steiner l-am citit fiindca tot veni vorba (nu tot), si sint de parere ca multe se pot citi , uneori nu se recomanda pentru ca nu multi pot sa inteleaga cele scrise , altii se ratacesc . Biserica nu ne interzice sa citim dar probabil si tu stii ca nu orice carte se poate citi de tot omul .
Sint convinsa ca cei in drept citesc multe pentru ca trebuie sa fie informati ca sa combata ,sa sustina ce au de sustinut .
Ce sa-ti mai spun ? Noi ,crestinii nu sintem limitati , nu se rezuma lumea crestina la 2-3 exemple pe care le ai linga tine poate . Stim ca Dumnezeu a facut-o si tot omul are dreptul si sansa sa se mantuiasca , depinde daca vrea si cind se hotaraste .
In privinta asta nu cred ca sint ingusta .
Anca ,te-asi ruga sa o lasi mai moale cu concluziile , cum am mai spus , nu sint sigura ca ai inteles corect tot ce se spune .
Toti Sfintii au iubit lumea intrega , ca creatie a lui Dumnezeu , e mult mai adinc intelesul decit pare la prima vedere .
Nu poti iubi Creatorul si sa nu-i iubesti creatia!In nici un caz .
Asi dori sa nu se traga concluzii pripite ,chiar , din tot sufletul .Fara prejudecati !
Numai bine !
|