Subiect: Bolile psihice
View Single Post
Vechi 07.06.2009, 07:09:05
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Am cautat acest topic pentru ca ieri am intalnit un coleg de serviciu "uscat". Arata groaznic. Motivul? Sotia sa sufera de o boala psihica. Nu vrea sa auda de medic. Se crede pe deplin sanatoasa. Iar acest om, o iubeste atat de mult incat nu i-a venit niciodata in minte gandul de a se desparti. Sincer, am fost blocat cand am am auzit asta. Nu am putut sa-i spun decat atat: cum se numeste sotia ta? Si am plecat de langa el neputincios intru totul. Sper ca prin pomenirea ei sa vina si ziua in care se va vindeca.

Eu cred ca rareori medicii psihiatri pot ajuta, pentru ca ei nu cauta sa faca "pacientul" sa-si constientizeze problemele, psihiatrul nu discuta ci, in convingerea lui, el "repara" ce e defect prin metode medicamentoase pentru ca bazele psihiatriei sunt materialiste, ei nu cred in existenta sufletului, mintea este un aparat pe care il dregi cu substanta cutare sau cutare.

Apoi, pentru psihiatri principalul obiectiv este aducerea pacientului la stadiul de a functiona normal in societate ori aceasta societate e ea insasi bolnava, e o constructie de aparente, de fatarnicie si fiind prezentata ca fiind normalitatea omul isi pierde reperele (asa cum de fapt si le-au pierdut majoritatea celor ce actioneaza din instinct pentru a-si proteja imaginea, pentru a nu parea ciudati).

Psihologii intr-adevar discuta cu omul dar si ei sunt bolnavi deoarece si psihologia contemporana e bazata pe conceptia materialista despre minte si cei care studiaza psihologia in facultati sunt intoxicati cu aceasta minciuna si sunt ei insisi bolnavi.

Solutia ar fi sa mearga la un duhovnic imbunatatit, care nu e influentat de asa-zisa impletire benefica a stiintei si credintei, un om care e pe linia Parintilor la care mintea e chipul lui Dumnezeu in om si se vindeca prin rugaciune si viata de lupta cu patimile (se vindeca atat de patimi cat si confuziile care sunt bolile psihice, patimile fiind insa si ele un fel de boli). Dar e greu de gasit asa ceva, fiindca majoritatea parintilor contemporani sunt convinsi ca medicina face vreo branza in domeniul spiritual, de care tin bolile psihice.