View Single Post
Vechi 08.06.2009, 00:10:25
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Fani, politetea occidentala nu isi are rostul in adevarul de credinta.
Stii la fel de bine ca si mine in ce consta aceasta politete: a zice una pentru placerea auzului interlocutorului, cand tu, de fapt, crezi exact opusul.

E posibil sa fi exagerat cu replicile mele in ceea ce te priveste, pentru ca tu te-ai format practic intre occidentali.
Mai Razvan, eu ti-am mai spus ca politetea de care vorbeam nu inseamna ipocrizie, inseamna respect pentru persoana celuilalt si dorinta de a nu-l jigni. Poti sa iubesti adevarul cat vrei, daca il smintesti pe aproapele tau jignindu-l si calcadu-i in picioare ideile la care tine, asta se opune dragostei crestine. Nu zic ca m-ai suparat pe mine, ca m-am obisnuit cu stilul tau si nu-l iau in serios. Cum de altfel argumentele tale nu a conving nici o iota, dar nu mai repet motivele.

Si politetea nu cred ca are de-a face cu occidentul. Orientalii sunt ùai politicosi in general (cel putin, traditional) decat occidentalii. De altfel observa ca l-am citat pe Steinhardt, el a zis asta, iar el era foarte oriental - si iubea Romania pe care nu a vrut sa o paraseasca desi ar fi avut toate motivele.

Deci sa inteleg, din ce zici, ca tu zici exact ce crezi - adica ii crezi pe toti cei care nu gandesc ca tine batuti cu bata in cap etc? Hm... Grav, grav! :-)