View Single Post
Vechi 08.06.2009, 10:28:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Pai daca episcopul meu ar fi asa...asa cred ca as face.Ba chiar si preotul daca ar fi ecumenist,nu m-as impartasi cu el.Cind episcopul Lazar Puhalo mai tine uneori Sfinta Liturghie...refuz sa merg la biserica...numai pe motivul ca este evolutionist si vorbeste urit de parintele Seraphim Rose.

[COLOR=#ff0000][/COLOR]

Spune-mi si mie,daca stii...in acea perioada,in afara de Roma,tot estul era in erezie...de la Patriarhi,episcopi,preoti....zi-mi si mie,cum a revenit estul la credinta ortodoxa....a numit Roma noi Patriarhi,episcopi,preoti...sau s-a infiintat " Biserica Ortodoxa stilista " ( nici nu mai avea cum,caci nu mai exista ierarhie ) sau cum ?...

Sau pe vremea Sfintului Marcu Eugenicul...acest episcop ramasese singurul ortodox....cum a supravietuit Biserica ortodoxa ?...cu un singur episcop ?...ce poti sa-mi spui aici.

sau erezia ariana...citi ani a tinut ?

Doar ai fost de acord cu mine ca traim vremuri speciale...sint ultimii ani ai raului pe pamint....si mai buna marturie dai impotriva ecumenismului din interiorul Bisericii ( cum au dat si dau toti Sfintii si marii duhovnici si traitorii ortodocsi...sau nu vezi acest lucru ? ) cind se va ajunge la inter-comuniune cu heterodocsii,vom pleca si noi....
Da, asa mai vii de acasa.. Mi-a placut raspunsul tau.
Pai da, cand nu ne place ceva in Biserica ar trebui sa nu plecam pripit, cu asta sunt de acord. Dar sa nu ne tafnim in fata episcopilor, sa vorbim cu smerenie si cu dragoste.

Asta o spun in principiu, ca stii ca nu sunt de acord cu criticile tale, dar am si eu alte critici. Privind de exemplu lipta pentru putere si nationalismul (filetismul, declarat erezie) si altele.
Dar raman in biserica! Si nu ii declar eretici asa, in fiecare fraza. Si bnu zic ca numai ei sunt de vina. avem episcopii pe care ii meritam, se spune cateodata.