View Single Post
Vechi 08.06.2009, 17:14:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu cred ca afecteaza. Nu e vorba de altfel de faptul d a fi atragator in stil lumesc (andrei face adoar o comparatie, din cate inteleg).
In primul rand chiar ideea de a crede ca suntem 'in posesia adevarului' dauneaza, chiar noua ne dauneaza. Noi nu suntem in 'posesia' adevarului, suntem in comuniune cu el, dar si in masura in care il traim.
Da asa este..

Eu m-am referit la o persoana care ar detine adevarul pentru a face diferenta intre un adevar obiectiv (care ramane neatins intotdeauna) si perceptia noastra despre adevar care este cu totul altceva.
Este o diferentiere f importanta deoarece traim intr-o lume in care adevarul nu conteaza, dar conteaza sa "avem dreptate". Fiecare este antrenat in lupta de argumente, dar nu suntem instruiti sa recunoastem si sa admitem adevarul. Pentru ca in mod normal in societate nu castiga detinatorul adevarului, ci cel care-si vinde cel mai bine propriile opinii.
Primul pas ar fi sa se faca diferenta intre adevarul obiectiv si perceptia lui, dar aparent pentru majoritatea acest lucru este imposibil.
Nu stiu daca ma fac inteleasa.

..Totusi consider ca Biserica Ortodoxa ESTE singura prin care se poate ajunge la cunoasterea adevarului.
Reply With Quote