experiente personale
Am fost si eu de cateva ori la astfel de "adunari" in astfel de "biserici" si am asistat chiar si la botezarea a catorva zeci de oameni.
La "serviciul divin" am inceput sa simt o durere groaznica de cap intrucat "fratii" se rugau asemenea posedatilor tipand si dand din maini ca apucatii si un val de rautate parea ca-mi apasa crestetul capului. Mi s-a parut ca am intrat intr-un spital de nebuni. Dupa reprezentatie s-au mai linistit intrucat se pare ce se refulasera suficient asa ca durerea de cap mi s-a mai atenuat.
Apoi a fost botezul. A fost un botez valid, adica facut in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant dar eu personal nu am simtit nici o prezenta divina. Adica am mai fost la botezul pruncilor la catolici sau greco-catolici si chiar se simte un anume har dat de sus dar la penticostali sau baptisti nimic... aqua clara (apa chioara)...
Ma rog... de cate ori am fost la astfel de "biserici" mai mult impins de necesitati sociale am plecat cu dureri ingrozitoare de cap asa ca evit sa merg iar daca chiar sunt fortat de imprejurari o iau ca atare, ca si cum as intra intr-o casa in care se intalnesc mai multi oameni care cred ca au ceva de-a face cu Hristosul...
Personal am prieteni in astfel de biserici si ma rog pentru ei si pentru intoarcerea de la cararile diavolului.
Multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija de mine pacatosul si m-a intors de la rataciri mai rele decat acestea si ca mi-a dat un nume nou si mi-a aratat credinta cea adevarata, ortodoxa.
Doamne ajuta!
|