View Single Post
Vechi 09.06.2009, 14:02:01
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Da, Fani, se duc discutii aprige, caci acestea sunt parte din razboiul nevazut.
Eu nu-mi pot imagina pe niciunul dintre colegi vorbind altfel decat frumos cu altii de alte religii, si asta pentru ca nu avem de ce sa ne batem capul cu ei; relatii cordiala si atat. Dar altceva e cu ortodocsii: lor trebuie sa le spunem adevarul, altfel vom fi acuzati de complicitate. mai sunt si cei, care intra si citesc lucruri neadevarate si se smintesc, si la ei trebuie sa ne gandim, nu la mandria noastra ranita. Intrucat nu exista moderatori pe acest forum, suntem obligati a corecta greselile flagrante.

Chiar mi-e dor de perioada de inceput pe forum, cand discutiile erau constructive si oamenii dornici sa dea si sa primesca. Si acum mai sunt topicuri, care amintesc de acea perioada, dar din pacate sunt f rare. Dar, deoarece e vreme de razboi, caci pacea lumii a fost luata, atunci sa ne aparam credinta si sa rezistam. "Aici e rabdarea sfintilor", se spune.
Din ce spui tu aici si in alte parti, si din ce spune Razvan, eu inteleg ca cei care sunteti antiecumenisti duceti lupta impotriva celor pe care ii considerati periculosi din sanul ortodoxiei fara sa tineti seama de metode, puteti sa va permiteti si ironii, si cuvinte aspre, si sa nu le dati dreptate si atunci cand spun ceva adevarat, si sa nu le permiteti nici o apropiere ca sa nu va 'spurce' (asta a zis Razvan). Noi insa, daca ne permitem o ironie, suntem fara dragoste crestineasca... iar daca criticam;, suntem obraznici. Pai, dreptate-i asta, draga mea Anca?

De altfel, fata de cei care nu gandesc ca voi aveti o neincredere viscerala, uite chiar tu ai zis odata ca mint si de cateva ori ai lasat sa se inteleaga.
Poate tu nu gandesti chiar asa, dar nu te-am citit criticad aceasta parere a lui Razvan, nu te-am vazut luandu-mi apararea cand el si altii m-au acuzat ca sa fi agent mason, papist si alte baliverne, deci nu sunt sigura ca nu o impartasesti.

Si eu ma simt obligata sa corectez greselile care se spun pe aici, tot ca sa nu se sminteasca unii care intra si sa-si zica ca daca asta e ortodoxia, atunci lor nu le trebuie (am cunosut oameni din astia care au avut de-a face cu pareri extremiste si atunci au zis ca daca asta e ortodoxia, apoi...)
Deci, fiecare actioneaza dupa cum ii dicteaza constiinta.
Dar eu ii respect pe cei care nu gandesc la mine si incerc sa ii si sustin cand sunt de acord cu ei. In orcice caz nu ii acuz din start de rea credinta. Imi permit insa ironii, pentru ca dupa parerea mea ironia este sanatoasa daca nu este facuta cu rautate - mai descreteste fruntile.
De altfel, ironii ai si tu muuulte, si nu te-am acuzat de asta.

Asa, deci. Dar si eu as dori sa vorbim mai constructiv si sa nu mai fiu vazuta ca dusman al Bisericii (era sa zic, dusman de clasa) de fiecare data cand spun ceva ce nu este de parerea antiecumenistilor.