“Dumnezeul de la Noul Ierusalim” își șterge obrazul și-i amenință pe defăimători(II)
[SIZE=4][COLOR=blue]Vai celui ce calcă în picioare cuvântul Meu cel ziditor de om[/COLOR] (v. Nota *5) [COLOR=blue]și rodul Meu [/COLOR](v. Nota *2)[COLOR=blue], pentru care trudesc! Eu voi păstori cu milă și cu putere prin cuvântul Meu și-Mi voi întări pe piatră poporul, și cuvântul vieții va merge cu putere să facă dintre oameni fii ai lui Dumnezeu peste tot, că mare este cuvântul Meu și înțelepciunea lui, iar fărădelegea care dă să-Mi păteze drumul Meu de la Tatăl la om, va fi vădită și va fi rușinată cu tot cel ce o lucrează pe ea. Amin. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]Iar tu, poporul Meu [/COLOR](v. Nota *2)[COLOR=blue], te vei face mărturisitor, tată, așa cum Eu voiesc să fii, și-Mi vei mărturisi lucrarea Mea, și vom sta față în față cu cei ce hulesc [/COLOR](v. Nota *4)[COLOR=blue], căci mărturia Mea de peste tine este duhul proorociei[/COLOR] (Notă *12: “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” contestă legitimitatea B.O.R., pe motiv că, pe lângă cele 7 taine ale Bisericii, ea nu are inclusă și [COLOR=blue]taina proorociei[/COLOR] despre care pretinde că se mai regăsește acum pe pământ numai și numai la liderii absoluți de la Pucioasa; în consecință, el consideră că orice biserică fără [COLOR=blue]taina proorociei[/COLOR] nu este o biserică întreagă. Pe de altă parte, la Pucioasa a fost desființată una din tainele Bisericii, și anume Taina Căsătoriei. Alte taine, cum sunt Taina Preoției și Taina Spovedaniei, deși recunoscute, sunt grav desfigurate în temeiul lor canonic și practic. În plus, Taina Botezului, Taina Mirungerii și Taina Preoției pur și simplu nu se mai pot aplica, deoarece pucioșii s-au privat de bunăvoie de păstorirea chiriarhului locului, care ar fi fost îndrituit să le administreze direct sau indirect – prin chivernisirea Sfântului și Marelui Mir – aceste taine. În prezent, ei renunțând la orice ascultare canonică, pucioșii nu mai au nici Sfântul și Marele Mir, care este necesar în săvârșirea Tainei Mirungerii și la sfințirea nenumăratelor paraclise, care au fost improvizate de ei pe post de “biserici”, prin podurile caselor. De asemenea, “taina preoției” se aplică la Pucioasa fără hirotonie, adică fără punerea mâinilor arhiereului. Se știe că ei nu mai au arhiereu din anul 1993, deoarece cel pe care l-au avut provizoriu – arhiereul Irineu – s-a dezis de ei în mod public și i-a părăsit apoi definitiv, și de aceea ei pretind că apelează în aceste cazuri la “[COLOR=blue]asistența nevăzută și mai presus de fire a Duhului Sfânt[/COLOR]”. Deoarece Taina Sfântului Maslu nu se poate face decât cu cel puțin doi preoți canonici, iar la Pucioasa sunt numai “preoți” necanonici, rezultă că nici această taină nu este validă la Pucioasa. Din același motiv, nici Taina Împărtășaniei nu se face prin preoție validă. În consecință, la Pucioasa nu mai este nici măcar o singură Taină validă din cele 7 taine ale Bisericii! Au în schimb taina proorociei, inventată de ei ca să le dea credit tuturor “textelor” lor despre care pretind că sunt căzute din cer.[/SIZE]
[SIZE=4]Liderii de la Pucioasa ignoră că lista darurilor Duhului Sfânt nu începe cu proorocia, ci cu apostolia (v. [COLOR=#993300]I Cor.12,28[/COLOR]). În logica lucrurilor, dacă bisericii oficiale (B.O.R.) îi lipsește proorocia, apoi “bisericii de la Pucioasa” îi lipsește și ei ceva, și anume apostolia; deci într-o astfel de logică, și ea este la fel de nelegitimă ca și B.O.R. Ce uită liderii pucioși este că tot Biblia spune că și proorociile vor înceta… sau poate că mai e până atunci, cine poate ști? Și că până la urmă va rămâne numai dragostea. Ei bine, la capitolul ăsta, în toate bisericile se stă cam prost, dar nici cea de la Pucioasa nu face excepție. Ba, din contra!)[COLOR=blue], după cum este scris, și iată, te povățuiesc mereu, te împrospătez mereu, te curăț mereu, tată, căci tu ești nou-născut între fiii oamenilor ca să umbli cu Mine pe pământ prin nașterea din nou și prin botezul cu Duhul Sfânt, pe Care mereu, mereu Îl slobod peste tine [/COLOR](v. Nota *5) [COLOR=blue]ca să-Mi fii mereu, mereu popor nou, cu care Eu, Domnul, să-Mi sfințesc din loc în loc pământul, tată, și să vină cerul să locuiască pe pământ și să îmbrace cu taină și cu putere lucrătoare toate cele ce sunt cu tine și pentru tine, toate staulele[/COLOR] (Notă *13: “Staulele de oi și găini, mieluți și puișori, mioare și puișoare” sunt așa-zisele “obști” ale creștinilor de Nou Ierusalim, organizate sub formă de mănăstiri mixte, dar fără conducere locală, adică fără stăreție. Conducerea lor se face centralizat, de către cei doi lideri de la Pucioasa) [COLOR=blue]în care Eu Îmi am mieluți și mieluțe, puișori și puișoare, care mănâncă din mâna Mea hrană[/COLOR] (Notă *14: Adică mănâncă “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]”, coborât “din cer” și auzit pe pământ. La început, se spune că “Cuvântul” era auzit de 14 creștini pucioși; dar după ce cei 14 s-au risipit, unii dintre ei căzând în “necredință”, el mai este “auzit” doar de către cei doi lideri actuali de la Pucioasa, după cum ei înșiși pretind, în mod obișnuit doar față de supușii lor, ca să-i convingă și apoi să-i manipuleze cum vor. Uneori însă, din motive aparent mai greu de înțeles, tot ei sunt aceia care, față de unii nou-veniți în vizită, expun aceeași teorie falsă a celor “14 aleși” care, chipurile, încă ar mai primi “[COLOR=blue]Cuvântul venit din cer[/COLOR]”… În realitate, acești “14 aleși” nici nu mai există fizic, în aceste locuri și în această formație. Atunci de ce liderii riscă încă o minciună grosolană, și se ascund în spatele celor 14 care nu mai sunt?? Poate că o fac din modestie??? Nu, nu din modestie o fac, ci din calcul, pentru a-și spori credibilitatea. În acest mod, ei urmăresc să mascheze față de cei nou-veniți adevărul pe care acum îl știe toată lumea: Că ei doi sunt singurii care au mai rămas în fruntea bucatelor, la Pucioasa. Un nou-venit mai ușor acceptă că Dumnezeu vorbește unui grup relativ numeros de creștini, deoarece în acest caz posibilitatea unei mistificări este mult diminuată: “primitorii” se controlează unul pe altul, și e greu de crezut că s-ar găsi 14 curajoși mistificatori, care să se joace cu toții “de-a Dumnezeu”. Dimpotrivă, ar fi mai puțin credibilă varianta ca “primitorul” să fie doar unul singur, chiar dacă liderii pucioși afirmă în particular față de adepții lor că “primitorul”, în persoana Mihaelei, este confirmat de un altul, în persoana lui Nicușor; întrucât acesta este tocmai cel mai apropiat sfetnic al celui dintâi, nici n-ar fi putut să se manifeste altfel. Deși teoria “celor 14 aleși” rămâne cea oficială, liderii pucioși “le despecetluiesc” , darcu totul altfel, creștinilor din “poporul cel nou”, “taina” despre acest subiect. Ei îi aburesc pe adepți cu o teorie contrară: “niciodată n-a vorbit Domnul la acei 14 aleși”, ci dintotdeauna și de la început “El a vorbit doar celor doi fii unși”. Iar cei doi erau de fapt numai unul: Mihaela. Iar Nicușor confirma doar ceea ce auzea și el de la Mihaela. De altfel, nici Cuvântul nu promovează pe alții decât pe cei doi, iar “cei 14” sunt pomeniți o singură dată în Cuvânt, și doar în treacăt, ca niște ziditori ai locașului fizic (biserica cu 33 cornișe și 12 uși). Este evident că “se lucrează” în două registre diferite: nou-veniții sunt “duși cu preșul” cu povestea cu “cei 14”, menită să aibă pentru ei o mai mare credibilitate, iar celor îmbrobodiți deja, “credincioșilor pucioși” adică, li se servește versiunea cu “cei doi fii unși”, ca lor să le crească teama, ascultarea necondiționată și respectul față de liderii absoluți, și să le piară pofta de vreo răzvrătire împotriva lor) [COLOR=blue]pentru creșterea lor, ca să-i am Eu ocrotiți pe fii sub aripa Mea, sub mantia Mea. Amin. [/COLOR][/SIZE]
|