View Single Post
Vechi 10.06.2009, 10:48:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Singura tara in care am stat mai mult a fost Japonia...sora mea sta acolo de peste 10 ani de zile, dar eu nu m-as adapta intr-o tara straina nici in ruptul capului, cu toate ca stiu sa le apreciez cultura si traditiile. Ca atare, m-am casatorit cu un roman absolut fara bani, in conditiile in care multi spuneau ca o sa am, probabil, copii cu ochi "oblici".
Banii aduc cea mai mare suferinta posibila pe pamant, in subconstientul beneficiului lor se ascund multe sacrificii care nu merita.
Ai dreptate cu banii. Insa banii pot fi si o sursa de responsabilitate, defacere de bine, de bucurie pentru ai tai si pentru altii. Ca orice lucru omenesc sunt ambivalenti. Depinde ce punem pe primul loc: daca pe ei ii punem, sunt o otrava, daca il punem pe Dumnezeu si pe oameni, atunci pot fi o bienfacere.
Insa, totusi, nu de avantajele materiale ale strainatatii se vorbeste aici, cel putin nu asta vroiam eu sa zic cand am deschis topicul.š;-)
Poti deveni bogat si in Romania, si poti fi sarac pastrand si in strainatate. Poti fi somer, poti avea o munca prost platita, sub calificari, etc. Este adevarat ca aici, in vestul Eurpoei, exista ajutor social si ajutor de somaj din care s epoate trai cat de cat decent, dar umilinta poate fi mare de a trai din el, cateodata.