Citat:
În prealabil postat de Fani71
Nici eu nu inteleg de ce este rau sau eretic sa studiezi o problema dpdv interconfesional.
Cred ca ii inteleg acum mai bine pe antiecumenistii inversunati (din care, mihail, parca nu faceai parte), care zic ca ne tradam credinta daca discutam cu cei din alte confesiuni. Daca numai studierea unor doctrine de ale lor si compararea lor cu a noastra este tradare, atunci unde ajungem? Ii consideram eretici si pe cei dintre sfintii parinti care au scris despre erezii?
Chiar ma mir din partea ta, mihail. Sau poate n-am inteles eu ce vrei tu sa zici?
|
Si eu sunt de acord.
Dupa parerea mea (care nu inseamna mare lucru), mi se pare ca e important ca sa se explice dogmele interconfesional, pentru ca ortodocsii sa inteleaga diferentele, sa inteleaga de ce ortodoxia este in adevar iar ceilalti sunt in eroare.
Intr-adevar, dogmele se traiesc, in lucrarea Duhului Sfant, in Biserica, dar "credinta vine din auzite", din "cuvintele adevarului". Asa ca e important sa se explice care e diferenta, de exemplu, intre dogma Sfintei Treimi la noi vs. la catolici, ca sa inteleaga omul ce zicea Sfantul Fotie, ca Filioque "rupe unitatea Sfintei Treimi".
Sa ma iertati daca am vorbit aiurea.