Arhangelul ,
m-ai pus o intrebare foarte grea . Nu pot sa am decit o parere ,eventual ,
raspunsul unde o fi ?
Prima parte a intrebarii ar trebui sa o punem unui Preot , poate Pr.Ierom _petru .
De ce Biserica nu reuseste sa schimbe oamenii ?
Ma gindesc ca primele motive ar trebi cautate in istoria noastra . Am fost un popor cotropit , noi n-am dus razboie de cucerire , nu ne-am insusit ce nu e al nostru si asa am luptat mereu cu saracia ,(cu comunismul )si ni s-au format anumite trasaturi de caracter .
Si omului sarac , putin poti sa-i ceri , de obicei nu mai are chef de nimic ,cum s-ar zice cade intr-un fel de indiferenta .
O cauza cu caracter general ar fi fuga omului dupa cele materiale ,interesul scazut pentru spiritualitate . Faza asta va trece dar nu asa repede cred . Nimic nu cedeaza din intensitate decit dupa ce ajunge la apogeu .
Asi putea sa-ti mai raspund printr-o intrebare :
Cum se face ca in jurul Bisericilor sint nuclee de oameni , putini cei drept ,dar sint ,cu caracter deosebit , pe care te poti baza in multe situatii si care nu se molipsesc de "bolile morale" ale acestei lumi ,sau reusesc sa se ridice dupa ce au cazut ?
Si tine cont ca numai un numar mic sint crestini autentici , restul , de ocazie sau numai botezati .
|