View Single Post
Vechi 11.06.2009, 19:45:55
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Adica, vad ca nu numai tu ci si altii fac aici caz de nu stiu ce dezlegari prapadite la peste. De parca in asta ar sta postul...
Adica eu! Eu fac intradevar caz de aceste dezlegari. Sa nu inteleaga nimeni ca eu sint marele ascet. Nu sint si multele mele kg vorbesc despre lacomia pintecelui nu despre ascetism. DAR (unul mare) faptul ca eu nu sint un mare postitor ma face sa incerc pina voi reusii (daca voi reusii). O cerinta mare face valoroasa chiar o realizare mica (in raport cu aceasta cerinta) Desigur postul este mai mult decit a minca sau nu, dar si el are rolul lui de care fiecare sfint s-a convins.
Dupa principiul tau fani le putem pe toate lasa de-o parte ca doar una trebuie "IUBITI_VA unii pe altii!"
Stiu si eu cum arata realitatea, dar ea arata asa pt ca noi sintem caldicei.
La musulmani arata altfel pentru ca ei in nebunia lor numai caldicei nu sint. La pocaiti la fel.
A cauta scuze pentru toate metodele de "usurare" a trairii crestine, a lua masuri pt aceasta usurare nu duce la nimic bun. Avem exemplu bisercii catolice, protestante.
Daca inainte dupa trei absente din biserica erai scos din rindul crestinilor acum nu mai este asa. Acum sintem bucurosi de fiecare care intra in biserica de 2 ori pe an si atunci inainte de ultimul AMIN!
Desigur venitul la biserica dupa principiul tau nu-i totul, si nu ar trebuii sa facem caz de el.
Inainte se impartasea fiecare credincios acum doar copiii dar nici impartasitul nu-i totul si sa nu facem atita caz!
Spoveditul era public, acum daca este este inainte sa inchizi ochii, dar nici de spovedit sa nu facem caz!
Sa nu facem caz nici de rugaciune, nici de milostenie, nici...de nimic! Sa spunem ca sintem ortodocsi si sa credem ca asta ne mintuieste si totul va fi bine!
Sincer eu imi doresc regresul istoric in trairea in biserica si nu acest progres accelerat!
Reply With Quote