Mai frate Traditie poftim priveste aci icoana pogorarii Duhului Sfant si spune-mi fratia ta unde sunt desenate limbile de foc pogorandu-se peste Sfintii Apostoli.
Daca imaginea asta pare prea mica imaginea iata aci una mai cuprinzatoare:
[COLOR=#1f5e83]http://www.antiochian.org/1177083450[/COLOR]
Si alta de la mitropolia greaca crestin ortodoxa din SUA:
http://www.goarch.org/special/listen...hare/pentecost
Nu stiu la ce se referea Sfantul Grigorie Palama cu ce zice Sfantul Macarie cel Mare zicand ca sediul lucrarilor mintii se afla in inima dar cred ca inima se folosea aci cu sensul de adancul sufletului.
Unde e adancul sufletului?Adancul sufletului e si in subconstient cum arata tot Sfantul Ioan Damaschinul.Adica in creierul mic.Ca acolo petrece sufletul animal adica dorinta si lucrarea irascibila.(tot Sfantul Ioan Damaschinul arata asta.Sfantul Ioan Damaschinul asa "naiv" era ca stia de nervi la anul 700...care abia prin vremea noastra s-au descoperit...)
Nicidecum in inima de carne.
La crestin ortodocsi nu exista absolut nicio icoana care sa puna accent pe inima ca organ anatomic si traditia nu poate fi negata.
Nici parintele Dumitru Staniloae nu a invatat vreodata ceva cu privire la inima de carne.
Te-as ruga mai frate Traditie sa imi arati o icoana veche crestin ortodoxa care sa nu aibe Sfintii desenati cu aureole la cap.
Se poate observa ca aureolele cuprind tot capul adica si creierul mic pentru aceea caci Sfintii au tot sufletul vindecat si unit cu Dumnezeu.
Cea cu Maica Domnului cu Domnul nostru Iisus Hristos pe piept de fapt nu e pe piept ci arata pe Domnul nostru Iisus Hristos petrecand in pantecele Maicii Domnului adica vremea cand Maica Domnului purta pe Domnul nostru Iisus Hristos in pantece.
Ce sa inteleg ca toate Sfintele Icoane crestin ortodoxe sunt pictate gresit la crestinii ortodocsi si trebuie sa facem si noi precum catolicii cultul "Sfintei Inimi"?
Sau precum yoghistii care zic ca centrul omului se afla in piept?
Da eu daca arat cuiva pieptul Domnului nostru Iisus Hristos il recunoaste?
Sau il recunoaste dupa fata?
Sau daca va pun aci pe forum o poza cu pieptul meu si ma vedeti pe strada ma recunoasteti?
Da daca va pun o poza cu fata mea si apoi ma vedeti pe strada ma recunoasteti?
Care credeti ca e mai corecta dintre variante?
Oare pastreaza vreo Sfanta Manastire ortodoxa inima de carne a cuiva din Sfinti?
Sau mai des capul ,mana dreapta,mana stanga?
Eu sa aiba vreo Sfanta Manastire crestin ortodoxa inima cuiva din Sfinti nu am vazut inca.Dar capul foarte des,foarte des mana dreapta,foarte des mana stanga sau o particica din carnea Sfantului si oasele sale.