View Single Post
Vechi 12.06.2009, 23:17:00
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Asta va invata pe voi la Adunare? Sa manipulati Biblia la modul cel mai ordinar?
Domnule Ovidiu, va rog eu frumos nu va enervati... s-ar putea sa va cauzeze.

Citat:
Peste tot unde se vorbeste de euharistie se foloseste termenul de artos, adică pâinea dospita pe care evreii o mancau tot timpul anului. La euharistie nu a folosit Hristos azimi (azimos)
Am mai explicat o data, daca este nevoie (si vad ca e) repet. Termenul artos este [si]un termen generic pentru paine (dospita sau nedospita) si cum am mai aratat, in evanghelii se specifica contextul pascal in care a fost folosita painea. E bine stiut faptul ca de Paste evreii foloseau doar azima. Cu cateva zile inainte faceau o curatenie generala si maturau orice firimitura de paine dospita ce s-ar fi putut afla in casa. Deci la euharistie, Hristos a folosit chiar azimi.
Nu doar evangheliile prezinta ultima cina ca pe o masa pascala, ci si Pavel, vorbind despre omul nou care se naste prin jertfa lui Hristos (1 Corinteni 5:6-8):

Citat:
Semeția voastră nu e bună. Oare nu știți că puțin aluat dospește toată frământătura? Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi. De aceea să prăznuim nu cu aluatul cel vechi, nici cu aluatul răutății și al vicleșugului, ci cu azimele curăției și ale adevărului.
Am folosit versiunea ortodoxa, si daca va uitati la subsol, veti gasi urmatoarea nota:

Citat:
Ca și la Mt 16, 6, aluatul este aici simbolul alterării (prin fermentație), spre deosebire de azimă (consumată de Evrei la Paști), simbol al purității.
Iata deci ca si pe dvs. va invata la fel: de Pasti se consuma azima, iar aceasta era un bun simbol al puritatii trupului lui Hristos, in contrast cu fermentii (paine dospita si vin fermentat)-simbol al pacatului. Clar?

Citat:
Vinul e vin intotdeauna și nu "suc de struguri"! [/i]
Iaca un text ce ilustreaza tocmai contrariul:

Citat:
Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare", tot astfel voi face și cu slujitorii Mei; Mă voi feri să stric tot!
Trei idei:
1. Mustul este rodul viței
2. Este o binecuvantare in starea asta naturala
3. Nu-l rupe (corupe, nimici, altera, putrezi)
Reply With Quote