[quote=bogdan268;145400
“Avantajul nostru că suntem ortodocși este nemăsurat” + “Dumnezeu nu este părtinitor” = o tăioasă absurditate.
Dacă noi avem un avantaj net, înseamnă că lui Dumnezeu îi place mai mult “metoda noastră” (ortodoxia) de a ascede la El. În același timp, celelalte “scări” sunt mai puțin plăcute lui Dumnezeu. (Nu există om să poată știi lucrul acesta.) Deci asta înseamnă că Dumnezeu ESTE părtinitor.
“Iubiti-va unii pe altii precum v-am iubit Eu” inițial se referea la cercul restrâns de evrei din jurul lui Iisus; iar ulterior, prin interpretare, a apărut această larghețe.
.................................................. ....
În concluzia primei intervenției mele trebuie să mărturisesc cu tristețe că s/a adeverit scenariul de care mă temeam: interlocutorii mei vor veni cu replici “prefabricate” dogmatic și vor evita să răspundă la cea de/a doua mea întrebare care s/a prezentat sub forma acestei fraze:
“Dacă Dumnezeu nu e părtinitor, atunci, a te fi născut creștin/ortodox nu poate aduce niciun avantaj pe care Dumnezeu să/l ofere creștinilor, ținându/i deoparte pe ceilalți născuți într/o altă perioadă și într/alt loc, în afara creștinătății”.
PS: La prima întrebare, toată lumea s/a pus de acord că “Dumnezeu NU este părtinitor”. A doua întrebare a venit sub forma frazei aceleia cu cei născuți în altă perioadă istorică și în altă țară ne-ortodoxă.[/quote]
Si de ce ma rog frumos dumitale, Dumnezeu NU ar fii partinitor?
Pai daca ar fii asa, crezi ca ar mai exista crestinism, ortodoxism?
Nu cred, chiar ca nu cred asta.
Omul neprihanit/drept - Intelepciunea lui Dumnezeu
Am spus „Intelepciunea lui Dumnezeu” pentru ca in timp ce vom cauta sa descoperim „Omul neprihanit” vom descoperi intelepciunea lui Dumnezeu.1Cor.1.7 Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu cea tainica si tinuta ascunsa pe care o randuise Dumnezeu spre slava noastra mai intainte de veci…
[COLOR=red]Imaginea[/COLOR]
[COLOR=red][/COLOR]De data aceasta avem imaginea unui deal- este dealul Golgota. Acolo putem vedea in noapte crucea dintre cruci unde Domnul Isus era rastignit. Nu stim cum sa ni-L imaginam pe Domnul insa ni-i putem imaginea la poalele crucii pe cei trei oameni aflati cu spatele la Domnul.
Pe deoparte omul pagan nu este interesat de o haina curata, moralistul cu degetul condamna in continuare iar omul religios transpira cautandu-si mantuirea prin fapte. Tot aici putem vedea pe Maria Magdalena cea fara de neprihanire inghenunchind la picioarele sangerande ale Domnului Isus.
Pe una dintre cruci un talhar, un gunoi al societatii lipsit de orice merit isi indreapta privirea catre Domnul cu pocainta si credinta ca nu va fi uitat cand va intra in Imparatia Sa.
Un lucru ciudat se intampla acolo: haina murdara de pacate a Mariei devine alb stralucitoare iar trupul talharului asemenea.
„Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti ci pe cei pacatosi”- a spus Domnul Isus (Mat.9.13).[COLOR=red][/COLOR]
|