View Single Post
Vechi 13.06.2009, 05:04:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan268 Vezi mesajul

Bineînțeles că avem mijloace mult prea limitate pentru cunoașterea lui Dumnezeu, din moment de El este transcendental.
Nu am spus asta intamplator, ci pentru ca in general este f greu de admis ca Dumnezeu poate fi cunoscut doar prin revelatie. Daca Il judecam cu mintea noastra sau cu resursele noastre (stiinta), nu ajungem nicaieri.
Este un lucru f important pt ca raspunde (partial) si la cealalta intrebare: cine vrea sa-L cunoasca pe Dumnezeu, chiar Il va afla. In orice conditii, probabil.
In Vechiul Testament exista referiri la Iisus.
Apoi Iisus Insusi spune ca dupa plecarea Lui va trimite pe pamant Mangaietorul, Duhul Adevarului, Care va INVATA oamenii. El este cel care vorbise prin prooroci si apoi le-a dezvaluit sfintiilor lucruri inaccesibile oamenilor "comuni" (""Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El". - Corinteni 2:9)
Daca ai rabdare, din viata Sf. Maria Egipteanca:
"Auzind Zosima că și de cuvinte din Scriptură pomenește, dela Moisi și dela Proroci și din cartea Psalmilor, a zis către dânsa: Dar Psalmi și alte Scripturi învățat-ai, Stăpână? Iar ea auzind aceasta, a zâmbit și a zis către dânsul: Crede-mă, omule, că n’am văzut alt om de când am trecut Iordanul, fără numai fața ta astăzi, și nici hiară, nici altă jivină am văzut; iară carte niciodată nu m’am învățat, nici pre altul cetind sau cântând nu am auzit. Ci cuvântul lui Dumnezeu cel viu și lucrător învață pre om cunoștința." - http://www.nistea.com/maria_egipteanca.htm

Citat:
Tot nu m/am lămurit asupra a ceea ce se întâmplă cu ceilalți oameni (din celelalte religii) după moarte din viziunea ortodoxă.
Nu am intalnit prea des, un crestin are incredere in dreptatea lui Dumnezeu. Oricum mantuirea in sine este posibila doar prin Hristos, fara jertfa Lui toti am fi mers unde ne duc pacatele noastre. Poate te ajuta linkul:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm
(asta doar pt ca pare f important pt tine)
Reply With Quote