Citat:
În prealabil postat de adrianopol
Ce te face sa crezi asa de infocat ca tu esti marele depozitar al adevarului, ca nimeni nu-l cunoaste pe Dumnezeu mai bine ca tine .... daca ma gandesc putin ... conform teoriei tale cand biserica ortodoxa s-a desprins de cea catolica a fost vorba tot de formarea unei secte... sau regulile se schimba in functie de situatie...?
|
Niciun crestin adevărat nu se consideră și nu s-a considerat vreodată un depozitar al Adevarului. Biserica lui Hristos are acest drept. Iar Adevarul zace in Biserica care a existat de la inceputuri:
1 Tim 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
Există o singură mărturie a credinței:
Ioan 8.31 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
[COLOR=red][/COLOR]
[COLOR=red]Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez[/COLOR],"
Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.
Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
Citat:
În prealabil postat de adrianopol
Biserica la care merg ma invata sa nu fur, sa nu mint, sa nu injur. Biserica la care merg (si cand zic BIserica ma refer la oameni nu la cladire) ma invata ca avortul e pacat, biserica mea ma invata sa iubesc pe cel de langa mine, sa-mi iubesc sotia, copii; sa nu ma inchin la idoli ci DOAR LUI DUMNEZEU, CREATORUL.....
De esti deranjat de asta? Cu ce am incalcat Legile lui Dumnezeu? M-a invatat ceva gresit? Daca nu atunci de ce ma asezi langa homosexual, langa curvar sau langa martorii lui Iehova? Spune-mi bazat pe Scriptura unde am gresit. De ce eviti sa raspunzi concret.
|
"Biserica" ta te-a invatat să îți insușești toate punctele ei doctrinare și ti-a dat impresia ca sunt biblice. Demonizatul perfect e acela care crede că ceea ce a fost invatat să creadă e absolul biblic și că el se ia numai si numai după cuvantul lui D-zeu.
Iar in privința vieții "perfecte" pe care o afișati voi, iată ce spune Biblia:
Luca 18.10 Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș.
Luca 18.11-12 Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.
(a se citi ultimele două versete: “Sectantul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, curvari, bețivi, hoți, cum sunt ortodocșii. L-am primit pe domnul Isus în inima mea ca mântuitor personal și îi ajut pe cei de o credinta cu mine”)
[SIZE=2][SIZE=2][/SIZE][/SIZE][SIZE=2]
Luca 18.13 “Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-
și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.”
Și ce spune Hristos despre cei doi:
Luca 18.14 “Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța.”
Sectantii sunt plini de duhul mândriei pentru că ei cred că D-zeu i-a ales ca sa Iși facă lucrarea prin ei. Din acest motiv practică un prozelitism agresiv, în care răzbat expresii americănești de genul: x s-a predat Domnului, sau y l-a primit pe Domnul, sau z e născut din nou (cu sensul că x ,y, z s-au pocăit, adică au trecut la o sectă neoprotestantă) sau noi l-am vestit pe Domnul... etc.[/SIZE]