View Single Post
Vechi 13.06.2009, 16:19:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan268 Vezi mesajul
Pentru a concluziona răspunsurile primite la cea de/a doua nedumerire (ce se întâmplă cu oamenii de azi din afara țărilor creștine – în condițiile în care au auzit de învățatura lui Iisus, dar au rămas în credința lor religioasă - după moarte ?) dacă “aș întreba” doctrina ortodoxă, atunci ei toți ar avea parte de o judecată dreaptă a lui Dumnezeu, în sensul că toți ar ajunge în iad, în infern sau cu alte cuvinte, n/ar ajunge într/un loc cu fericire eternă.
Așa este ?
Bogdan, tare ma bate gadul ca de fapt pui intrebari ca sa faci lumea sa ajunga la concluzia ca ortodoxia este o absurditate. Asa o fi? Sa ma ierti daca nu. Dar ar fi mai bine sa fii direct ca unii atei de pe aici si sa o faci de la inceput in mod clar.

Raspuns: Nu este asa.

Bineinteles, hardlinerii de pe aici o sa-ti spuna ca pana si catoliicii se impartasesc din 'sangele lui Lucifer' la impartasanie, si ca oricine nu este crestin este damnat din start.

Nu cred ca ortodoxia se pronunta despre soarta celor din afara ei, mai ales din afara crestinatatii. Unii au zis (mi se pare ca p. Cleopa se numara printre ei) ca ceilalti vor fi judecati 'dupa legea lor'. Sf Pavel spune ca vor fi judecati dupa legea naturala. Dar mai mult nu prea cred ca putelm zice. Putem arata care este calea dreapta spre Dumnezeu, dar caile Domnului sunt misterioase, nu putem sti ce pregateste pentru fiecare.
Este o taina asta.