M-am regasit in acel articol Dorin. Candva si eu trageam de manace fetele in biserica si se spuneam (ce-i drept bland) sa nu mai vina asa imbracate..Credeam ca ajut.. In timp am inteles ca Biserica NU e casa mea. Si daca Domnul si Maica Domnului le rabda si pe primeste asa cum sunt..eu de ce indraznesc sa le mustru? Mult m-a folosit cuvantul parintelui Pofirie. El, Batranul plin de iubire...primea la sine si pe postitor si pe drogat...si pe eretic si pe ortodox..pe toti ii iubea la fel de mult. Nu facea diferenta. Revarsa asupra lor aceeasi Iubire. Cand a fost sotul meu in Munte acum ceva timp, un parinte aghiorit i-a spus, frate Eduard..mare lucru e ca vine lumea la Biserica in vremurile in care traim. Mare lucru! pentru ca rugaciunea din timpul Epiclezei spune asa:
Doamne trimite acest Har peste Aceste Daruri, peste mine si peste toti cei ce stau dinaintea Ta. (Nu am reprodus exact rugaciunea..ca nu am indraznit.. ) Va dati seama? Harul acesta nu ocoleste pe unii in Biserica. El se revarsa peste toti la fel! Doar...ca se intoarce la Cel pe care L-a trimis...daca tu omule Nu esti pregatit sa il primesti..Mare lucru sa fii acolo in Sfanta Biserica! Mare Taina fratilor..M-A-R-E!!!
|