View Single Post
Vechi 13.06.2009, 20:55:00
bogdan268 bogdan268 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2009
Implicit

@Fani71
Și eu trebuie să/mi cer iertare pentru aciditatea anumitor reacții în fața anumitor răspunsuri subiective și ilogice (din punctul meu de vedere), deh, meteahnă de spirit critic.
Unul dintre motivele pentru care vă adresez aceste întrebări este speranța de a obține replici pertinente, DA sau NU, ceea ce tu spui că mai greu se dezvăluie din doctrină.
Referitor la răspunsul privitor la Botez – nu am înțeles nimic. A răscumpărat Iisus păcatul strămoșesc sau nu ?
Iar în legătură cu acea carte indicată am impresia (fără a știi despre ce scrie în ea) că este mai potrivită celui care deja se confundă cu ortodoxia și mai puțin unuia care vrea să o cunoască structural.
Iar legat de mottoul tău, eu citesc mai degrabă Nicolae Steinhardt decât Dumitru Stăniloae.

@orthodoxia.i.thanatos
Mulțumesc pentru cel mai pertinent răspuns la cea de/a două nelămurire a mea, și care, dacă ar fi venit mai devreme, ar fi evitat atâtea posturi inutile.

@liviualina
Cred că există multe alte topice pe acest forum unde se poate face polemică și iniția dezbateri pe marginea unei idei (deși n/am intrat să văd). Iar în acest cerc de discuții sunt decât 2 tabere: eu, care încerc să obțin niște răspunsuri la anumite întrebări concrete și cei care îmi pot oferi aceste informații certe, care au studiat doctrina ortodoxă și o cunosc în detaliu, mai mult sau mai puțin.
După cum vezi, fără supărare, nu este loc pentru polemică și discuții contradictorii.

În concluzie: cum rămâne cu Botezul ? Clar și univoc.
Reply With Quote