18.01.2007, 22:58:48
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.12.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de maria55
Arhangelul ,
m-ai pus o intrebare foarte grea . Nu pot sa am decit o parere ,eventual ,
raspunsul unde o fi ?
Prima parte a intrebarii ar trebui sa o punem unui Preot , poate Pr.Ierom _petru .
De ce Biserica nu reuseste sa schimbe oamenii ?
Ma gindesc ca primele motive ar trebi cautate in istoria noastra . Am fost un popor cotropit , noi n-am dus razboie de cucerire , nu ne-am insusit ce nu e al nostru si asa am luptat mereu cu saracia ,(cu comunismul )si ni s-au format anumite trasaturi de caracter .
Si omului sarac , putin poti sa-i ceri , de obicei nu mai are chef de nimic ,cum s-ar zice cade intr-un fel de indiferenta .
O cauza cu caracter general ar fi fuga omului dupa cele materiale ,interesul scazut pentru spiritualitate . Faza asta va trece dar nu asa repede cred . Nimic nu cedeaza din intensitate decit dupa ce ajunge la apogeu .
Asi putea sa-ti mai raspund printr-o intrebare :
Cum se face ca in jurul Bisericilor sint nuclee de oameni , putini cei drept ,dar sint ,cu caracter deosebit , pe care te poti baza in multe situatii si care nu se molipsesc de "bolile morale" ale acestei lumi ,sau reusesc sa se ridice dupa ce au cazut ?
Si tine cont ca numai un numar mic sint crestini autentici , restul , de ocazie sau numai botezati .
|
Credema si in alte religii sant oameni care sant la fel de buni, dar asta nu tine numai de religie sau Biserica ci de moralitatea fiecarui om si deschiderea lui spre oameni.
Un crestin autentic nu se mai numeste crestin ci OM in adevaratul sens al cuvantului cred ca intelegi ce vreau sa spun.
|