View Single Post
Vechi 14.06.2009, 19:08:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan268 Vezi mesajul
@Fani71
Referitor la întrebarea 3 spui: da, Iisus a răscumpărat păcatul strămoșesc, dar nu putem să stăm cu mâinile în sân și să așteptăm să fim luați în rai. Adică noi ce trebuie să facem, să mai facem un botez prin care să mai ștergem în că o dată (de ce ?) acest păcat strămoșesc pe care spui că Iisus l/a mai răscumpărat o dată !
În legătură cu reconfirmarea răspunsului la întrebarea 2, mulțumesc, îmi este mult mai clară poziția ortodoxă.
Nu mi se pare ca am reconfirmat ce au scris altii, poate ce am scris eu inainte, cu complectari.

Intrebarea 3: nu exista decat un singur botez. Insa noi mai pacatuim si dupa botez, pentru ca Dumnezeu vrea ca noi sa facem sa rodeasca botezul in noi, constient. Pentru pacatele de dupa botez exista taina spovedaniei, care continua botezul, ca sa zic asa.
Pacatul stramosesc este rascumparat in sensul ca prin botez (care este participarea la moartea si invierea lui Hristos) noua ni se da posibilitatea sa invingem ispitele si sa ne apropiem de Dumnezeu, nu mai suntem sub robia mortii, El ne-a eliberat. Acum 'mingea este la noi' ;-)
Este si un paradox aici: in acelasi timp suntem deja cu Dumnezeu si trebuie sa ne apropiem de l, in acelasi timp suntem rascumparati si trebuie sa lucram ca sa fim, in acelasi timp Hristos este in noi si noi trebuie sa ii deschidem sa intre.. Asa e crestinismul, plin de paradoxuri, pentru ca intrece ratiunea umana.

Urmeaza...