Domnule, eu am impresia ca este vorba de trei randuieli ale preotziei shi nu doar doua caci Melchisedec nu e totuna cu Iisus Hristos, ci Melchisedec are o randuiala iar Iisus Hristos alta randuiala shi Aaron alta randuiala. Toate trei sunt veshnice shi toate sunt date de la Dumnezeu.
Cea mai Mare este a Domnului Iisus Hristos, este randuiala veshnica a Tatalui shi a Fiului shi a sf Duh, dupa asta Urmeaza randuiala data lui Aaron, ca randuiala veshnica shi este o randuiala a proorociei shi dreptatzii intru sfintzenia lui Dumnezeu iar a Treia este a lui Melchisedec, shi aceasta este veshnica shi este o binecuvantare veshnica parinteasca intrucat este o binecuvantare data de la Cel Preainalt lui Avraam care era un om drept. Dupa cum se observa Melchisedec nu shtiu sa-l fi uns pe Avraam ci l-a binecuvantat prin Cuvant shi ridicarea mainilor probabil, iar Avraam, Isaac, shi Iacov au binecuvantat shi au uns, iar Hristos a pus mainile peste ucenici shi a suflat, lasandu-se uns shi botezat dupa randuiala lui Aaron shi mai tarziu botezat de Ioan cu apa, Ioan care slujea in Duhul lui Ilie, deci dupa randuiala lui Aaron, Cereasca... deci iata cum Smerenia Fiului Omului care deshi a fost shi este Cel mai mare preot al lui Dumnezeu, a sfintei Treimi, s-a smerit pe sine ca sa fie uns dupa preotzia lui Aaron care era un preot a lui Dumnezeu shi prooroc al lui Moise prooroc al lui Dumnezeu, iar Avraam, Isaac shi Iacov (Israel) ca oameni dreptzi ce-L aveau pe Dumnezeu ca Stapan shi de El ascultau shi-L iubeau shi Lui se inchinau, ei au fost binecuvantatzi de catre Melchisedec de la Dumnezeul Cel Preainalt... deci iata cum s-a inchins Triunghiul preotziei, cercul sfintzeniei, smerenia shi desavarshirea iubirii pe calea dreptatzii... neprihanirea shi veshnicia... vietzii.
deci am impresia ca sunt trei randuieli veshnice ale preotziei shi nu doua, dar nu afirm ca ash shti caci nu am citit nimic ci doar asha intuiesc, asha imi pare, sper ca de la Dumnezeu, asha simt, parca asha ar rezulta din scripturi din putzinul care am citit dar e foarte posibil ca sa ma inshel... caci nu shtiu ce au scris sfintzii shi proorocii shi cum au explicat ei, in Duhul... despre Sfanta Treime shi Cunoashterea Lui Dumnezeu... pe Cale.
|