Citat:
În prealabil postat de bogdan268
A patra întrebare:
Este adevărat faptul că Biblia pe care o ținem azi în mână (pe lângă faptul că este considerată “cuvântul lui Dumnezeu”) este o antologie, colecție, însumare de texte compuse, revizuite, ajustate, îmbinate de către zeci (poate sute) de autori (oameni) anonimi, copști, scribi, copiști, necunoscuți (unii poate chiar nouă), dar și nici între ei (mulți dintre ei) toate acestea realizându/se pe multe secole (7,8 sau 9 secole) ?
|
In principiu, da.
Dar treci prea usor peste partea cu "Cuvantul lui Dumnezeu"
Vad ca esti sceptic in ce priveste puterea Sf. Duh.
Ti-am dat citat din viata Mariei Egipteanca - ea stia Scripturile desi nu stia sa citeasca si traia singura in pustie. Cine o invatase?
In Biblie scrie: "Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, ACELA VA VA INVATA TOATE și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. "
Sau alt exemplu: Evanghelia dupa Ioan a fost scrisa de.. un pescar.
Da, Sf. Apostol si Evanghelist Ioan a fost un pescar sarac. Cu greu imi pot imagina o origine sociala mai modesta decat aceasta.. crezi ca era pregatit in scoli sau a studiat retorica undeva?
Si totusi a scris o Evanghelie de o profunzime si o frumusete extraordinara. Cum este posibil?
Duhul Sfant este "autorul" intregii Scripturi.