Subiect: Habotnicie
View Single Post
Vechi 19.01.2007, 11:41:14
jeny
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de 06dec
Habotnic-Care respecta cu strictete prescriptiile religiei; cuprins de o pasiune excesiva pentru respectarea prescriptiilor religioase; bigot; bisericos. /<rus. habotnik...Personal habotnicia o vad la persoanele care au slava desearta(dāndu-si sau nu seama)in aplicarea cu exces a prescriptziilor religioase,ori a celor care confunda scriptura,ori,chiar la persoanele care pluseaza la canonul primit de la preot.(Asta nu anseamna sa nu spunem cānd putem si cāt putem in gānd "Doamne Iisuse,miluieste-ma!").Iara,ma intreb,daca apostolul ne spune "Ca inca nu ati statut pāna la sānge, impotriva pacatului luptān-du-va (Evr. 12, 4)."ansemneaza ca Biserica e habotnica?O fi respectarea cu pasiune excesivaa principiilor religioase,"cu prapastia de smerenie"cum frumos spune parintele Arsenie Boca,habotnicie?Si unui traitor in ortodoxie, smerit,cānd i se spune habotnic,ar trebui sa se bucure?
dragul meu frate in Hristos, oare de se va bucura se va schimba trairea si simtirea lui interioara?? sau de se va intrista iarasi oare??.. ii va schimba trairea si simtirea interioara?? eu consider ca ceea ce ai inlauntrul tau nu vine de la om, deci nu poate fi schimbat de om...si de multe ori un habotinc ascunde de fapt anumite vicii de ochii oamenilor, sau poti fi habotnic cu adevarat din IUBIRE PT HRISTOS dar oare stim noi care din aceste 2 motive poate fi cel adevarat?, cel corespunzator sufletului respectivului habotinic???....NU PENTRU CA NUMAI D-ZEU STIE INIMA OMULUI, stiti dragii si bunii mei frati in Domnul vorba spusa trece se pierde in vazduh...dar ramane trairea...asa ca de ce sa se bucure sau sa se intristeze daca este facut habotnic?? daca este un habotinc ,,bun" isi va ascunde habotnicia sa nu cada in mandrie dar de este unu habotnic fals...se va mania...
Reply With Quote