Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
draga Fani,
Am spus ca se va casatori cu el...daca trece la credinta ortodoxa,ceea ce se si pare ca se va intimpla.
|
Aaaa, am inteles eu gresit. parca ziceai ca daca o sa se casatoreasca nu s vor ruga impreuna.
Dar casatoria intre ortodocsi si neortodocsi se face prin iconomie, am vorbit odata cu Anca despre asta pe alt thread. Se face in toate' bisericile locale canonice. In tarile 'neortodoxe' a devenit lucru comun, poate ca stii asta.
Sau nu esti de acord poate?
Si daca da, ce zici de compararea cu nerespectarea canoanelor despre rugaciune? Mi se pare ca se face mai mult caz de nerespectarea lor decat a celor impotriva casatoriei...
Citat:
Unde m-am insotit eu cu Razvan ? ...se poate ?
|
La antiecumenism tenace ;-)
Nu insa si la cultivarea la simtului umorului, recunosc.
Citat:
Cind am scris:
Este o ironie,ma refeream la un mesaj al lui orthodoxia.i.thanatos care spunea ca stilistii romani au stat nu stiu citi ani fara episcopi...daca nu este asa,bumbaciti-l pe maestru....daca am inteles eu gresit,atunci tot pe el.
|
Da, pardon, am inteles gresit si oricum stiu ca nu te refereai la canoanele de care vorbim, cuvantul iconomie mi-a amintit ca vroiam de un timp sa-ti spun ce ti-am spus.
Noapte buna! Adica o zi buna, tie.
PS Vroiam sa te mai intreb, tu ca ucenic al parintelui Sofronie ce zici de ecumenia lui, si a ucenicului sau parintele Rafail Noica? Sau incurc eu borcanele si si ei au fost antiecumenici tenace si nu s-au rugat niciodata cu neortodocsi?