View Single Post
Vechi 16.06.2009, 13:27:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Cu mine ai vorbit cu totul altceva, Fani. Dar se pare ca uiti cam repede si tii minte doar ce-ti place: cununia a doi tineri de confesiuni diferite e interzisa; acesta e canonul, care se si respecta. In unele tari vestice nu se prea tine cont de acest lucru, dar asta nu schimba canonul.
In anumite cazuri se face prin iconomie, dar acest lucru iarasi nu schimba valabilitatea canonului, caci e vorba de exceptii.
Te rog sa tii minte macar de data asta care e canonul si care e exceptia, caci spui lucruri care nu sunt adevarate cu mare seninatate, ca sa nu ii spun altfel.
Nu am spus nimic neadevarat, vezi mai sus: am spus ca dupa canoane nu se poate face, dar se face dupa iconomie. Ce scria in tectul pe care il citasem atunci si ce stiu eu din practica ca se face si am vazuit de nenumarate ori.
Iconomia in acest domeniu a devenit in occident mai mult decat o exceptie datorita conditiilor in care traim in zilele noastre.
De altfel iconomia nu inseamna exceptie. Revin alta data cu asta.