View Single Post
Vechi 16.06.2009, 18:08:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan268 Vezi mesajul
E o întrebare cât se poate de normală.
Multă lume crede că Iisus n/a râs niciodată, deși nu se specifică acest lucru în Biblie. Cred că orice persoană credincioasă din jur ar răspunde că Iisus n/a râs, dacă ai întreba/o.
Mult timp a fost sobru, uneori plângea, însă nu ți/L poți imagina pe Iisus râzând. El a spus numai povestioare cu tentă moralizatoare, deloc poznașe, ci cât se poate de grave. Iar dacă un practicant ar vedea o imagine religioasă cu Iisus râzând (căci există) ar crede probabil că este erezie.
Am auzit din surse nesigure că există texte apocrife în care se spune că Iisus n/a râs (de exemplu textul lui Publius Lentullus).
Apoi, orbul Jorge care păzea secretele din finis Africae.
Or, dacă Iisus a fost și om, e logic că a trecut și prin fazele copilăriei și ale adolescenței.
Pare aproape imposibil să nu fi zâmbit măcar vreodată.
Nu mai zic că există mulți credincioși practicanți care au convingerea că a râde este un lucru diavolesc, și nu se cade să fie făcut. Și nu mă refer la a râde de altul (în batjocură), ci de a râde de o glumă normală.
Ei, Bogdan, dar noi nu am zis ca intrebarea e proasta. Insa eu nu am mai auzit sa se vorbeasca despre asta si m-a amuzat.
Intr-adevar, sunt unii crestini moralizatori si incruntati care pot spune astfel de lucruri, dar crestinii care imi sunt mie model nu cred ca ar spune asa ceva. Uite de ex. Steinhardt, care a spus ca un ascet incruntat nu este cu adevarat ascet. Deci daca si ascetii rad.. Ori, Iisus spune chiar despre el insusi ca oamenii il criticau ca este 'bautor de vin' si nu tine sambata etc, deci atunci cand mergea la casele oamenilor care il invitau oare nu a ras cu ei?
Un argument teologic:
Dumnezeu s-a facut om, deci a asumat tot ce este omenesc. Parintii spun ca ceea ce nu este asumat nu este mantuit. deci, rasul nefiind rau (decat daca este de badjocura sau rautate etc) a trebuit si el sa fi fost asumat in mod logic de Dumnezeu facut om ;-)
Ar fi interesant de vazut ce spune parintele Teofil Paraianu despre asta, ca el pune mult accent pe importanta rasului si zambetului pentru crestin.

Apocrifele sunt apocrife - nu au intrat in canonul NT pentru ca contin si idei dubioase si false.

Este un thread depsre ras, unde sunt spuse tot felul de pareri..