View Single Post
Vechi 17.06.2009, 07:10:53
bmd
Guest

Implicit

Numai Dumnezeu este fara gresala. Oricare sfint (nu doar mare duhovnic) este supus greselii ca om !
In plus adesea cele citate prin carti au fost spuse doar unui om, autorul generalizind acest sfat privat, lucru de care respectivul duhovnic nu mai este de vina.
Si nu in ultimul rind fiecare dintre noi se "izbeste" de problemele lui nu ale altuia. Dumnezeu ii da fiecaruia duhovnicul care-l "poate duce" il sensibilizeaza pentru anumite probleme la care altul nici nu se gindeste sau n-are habar, de care n-a citit niciodata samd.

Da fani. cred ca exista o mare legatura intre tot ce duce la slabirea credintei si ecumenism. Personal (am mai spus-o) sint de acord cu discutiile interconfesionale pina ele aduc roadele dorite din punctul nostru de vedere; dupa aceea sint doar pierdere de vreme.
Traiesti intre catolici si protestanti asa ca sti ca multi au o cultura religioasa de invidiat. Se poate spune ca nu cunoasterea le lipseste ci intelegerea adevarata a ceea ce stiu. Ori de asta sint ei si Dumnezeu raspunzatori, nu ortodoxia, sau noi.
Reply With Quote