View Single Post
Vechi 17.06.2009, 17:19:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padurariucristi Vezi mesajul
Cat despre catolici.....?!Traiesc printre ei si cam le stiu parerea.Noi nu suntem catolici.Ce treaba ai tu cu ei?Aici se vorbeste despre noi.Ei o sa fie judecati dupa faptele neamului lor.Stiai ca dupa ce s-au despartit de noi ,de religia Ortodoxa,au aparut sectele?Cine stie de credinta nu pleaca in alta parte.Si daca nu stie,noi cei care stim,trebuie sa-i luminam.
Ionela, cam amesteci ideile, mi se pare. Am spus aici de catoloci pentru ca mi se pare (si nu numai mie) ca un punct de vedere catolic, acela ca relatiile sexuale sunt exclusiv pentru nasterea de copii, este catolic, nu ortodox, si se infiltreaza acum si in ortodoxie, cand au inceput catoliciisa renunte la el. Nu vorbeam 'de plecat in alta parte'.

In ceea ce priveste subiectul nostru: relatia sexuala este data si pentru apropierea sotilor si intarirea relatiei de unire dintre ei, pentru canalizarea sexualitatii (evitarea dezordinii si a 'jocului cu focul', adica a adulterului si a desfranarii) nu numai pentru nastere de prunci.
Citeste un pic sf. Ioan Gura de Aur si ai sa vezi, daca pe autorii mai noi nu ii crezi.
Daca ar fi cum zici tu, atunci oamenii care s-ar dovedi sterili nu ar putea nici sa se casatoreasca sau ar trebui sa se duca direct la manastire in loc sa-si continuie casnicia. Or nu este asa in ortodoxie..
Despre contraceptie s-a discutat in alte parti si nu as vrea sa mai revenim la acest subiect delicat aici ca ar fdi chiar off topic.