View Single Post
Vechi 17.06.2009, 20:50:36
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iulia11 Vezi mesajul
Eu ca om de rand...am avut avantaje....avantaje pe care inainte nu le-am avut.
Mi-e mi-a fost mai usor din alte privinte. Si da...de ce sa nu fie exod de creiere daca aici nu stim sa le apreciem. La noi castiga o functionara de primarie care invarte hartoage si face cafele angajata pe pile si spaga mai mult decat un inginer sau medic incepator. E normal ca oamenii de valoare sa plece.
Si asta e rezultatul pur mentalitatii si "nesimtirii" de aici, fara oculta, masonerie, "jidanii care ne conduce", "strainii care ne fura"....ce ne mai place sa dam vina pe toti din jur numai noi sa fim aia marginalizati martirizati si loviti. La altii cum se poate?
Eu nu zic ca UE nu are si aspecte care nu trebuiesc urmate si nici incurajate. Are destule.
Dar nici un sistem si nicio organizatie nu e perfecta. Per ansamblu inclin spre partea buna a Uniunii.

Faci cum vrei tu Iulia. Tu alegi. Fiecare trebuie sa aleaga. Deciziile tale, tu ti le asumi. Esti absolut libera. Cat despre aprecierea ta "E normal ca oamenii de valoare sa plece.", ma intreb, evident tot ca om de rand, asa cum te declari si tu, oare o fi bine sa plece? Probabil te referi la cei care au valoare si dusmani. Pe aceia, da, ii inteleg, asta este modul lor de viata. Sau "Si da...de ce sa nu fie exod de creiere daca aici nu stim sa le apreciem", de ce ar trebui sa fie exod de creiere doar dinspre noi catre exterior? Pentru bani? Ei bine, Iulia, tocmai nenorocitii astia de bani ne dezumanizeaza. Oare acele creiere au dificultati in a intelege chiar si acest lucru, care este atat de simplu? Daca da, inseamna ca nu sunt niste creiere in sensul pe care ai dorit sa-l atribui tu si, in acest caz, nu ai ce sa apreciezi la ele, iar daca pleaca nu este nici o pierdere. Ii inteleg pe cei care pleaca temporar, in disperare de cauza, pentru ca au ramas fara locuri de munca si trebuie sa-si ingijeasca familiile dar si acolo apar probleme mari care duc la distrugerea multor familii sau la mutilarea psihica a multor copii (tot datorita banilor). Oricum, au facut-o de nevoie, nu pentru ca se considerau ei, pe ei insisi, niste creiere si pasami-te nu-i aprecia nimeni aici in tara. Romanii cu adevarat valorosi nu pleaca din tara decat ca turisti. sau in interes de serviciu / de afaceri, iar in cazul celor mai valorosi (calugarii), in pelerinaj.