View Single Post
Vechi 17.06.2009, 21:26:37
Iulia11's Avatar
Iulia11 Iulia11 is offline
Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Locație: Strasbourg
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Faci cum vrei tu Iulia. Tu alegi. Fiecare trebuie sa aleaga. Deciziile tale, tu ti le asumi. Esti absolut libera. Cat despre aprecierea ta "E normal ca oamenii de valoare sa plece.", ma intreb, evident tot ca om de rand, asa cum te declari si tu, oare o fi bine sa plece? Probabil te referi la cei care au valoare si dusmani. Pe aceia, da, ii inteleg, asta este modul lor de viata. Sau "Si da...de ce sa nu fie exod de creiere daca aici nu stim sa le apreciem", de ce ar trebui sa fie exod de creiere doar dinspre noi catre exterior? Pentru bani? Ei bine, Iulia, tocmai nenorocitii astia de bani ne dezumanizeaza. Oare acele creiere au dificultati in a intelege chiar si acest lucru, care este atat de simplu? Daca da, inseamna ca nu sunt niste creiere in sensul pe care ai dorit sa-l atribui tu si, in acest caz, nu ai ce sa apreciezi la ele, iar daca pleaca nu este nici o pierdere. Ii inteleg pe cei care pleaca temporar, in disperare de cauza, pentru ca au ramas fara locuri de munca si trebuie sa-si ingijeasca familiile dar si acolo apar probleme mari care duc la distrugerea multor familii sau la mutilarea psihica a multor copii (tot datorita banilor). Oricum, au facut-o de nevoie, nu pentru ca se considerau ei, pe ei insisi, niste creiere si pasami-te nu-i aprecia nimeni aici in tara. Romanii cu adevarat valorosi nu pleaca din tara decat ca turisti. sau in interes de serviciu / de afaceri, iar in cazul celor mai valorosi (calugarii), in pelerinaj.
Stiu cum e sa te chinui sa pleci in afara si stiu si cat e greu te rupi de locurile de aici. Chiar daca o faci numai temporar. Si cei care pleaca o fac nu pentru averi fabuloase ci pentru ca sa supravietuiasca decent.
Din pacate romani valorosi pleaca. DAR...nu toti romanii care pleaca sunt valorosi....tocmai...majoritatea nu sunt. Pleaca si calugari romani de tot, pe la Athos sau Tara Sfanta si foarte bine ca o fac pentru ca acolo ne reprezinta. Romani valorosi sunt in orice domeniu...nu neaparat in biserica. Nu e o categorie mai valoroasa decat alta.
Ca om al societatii ai nevoie de valori in fiecare arie....de la cea pur spirituala, la cea medicala, economica etc. Cand am spus exodul creierilor nu m-am referit la capsunari zidari sau badante....oameni disperati care au plecat de nevoie departe de casele si copiii lor si care cu siguranta se vor intoarce... unii.
Am vorbit de oamenii care pot ajuta cumva pib-ul tarii asteia sa urce, de oameni cinstiti, muncitori, cu idei, cu patriotism care au capacitatea sa puna o fabrica pe picioare, sa faca export si locuri de munca cinstite dar nu pot din cauza unui sistem inchistat in mentalitati comuniste si orientale. Atunci foarte bine...sa o faca peste granita.
Diaspora romana din afara cuprinde diferite categorii umane si sociale de emigranti. Asta e alta poveste. Si poate ca elementele pozitive si valoroase din diaspora sunt intr-adevar foarte mici.
Uniunea europeana e plina de aspecte rele. Aspecte pe care nu vrea, nu stie sau se loveste de drepturile omului cand e vorba sa le gestioneze.
Avantaje sunt de cand am intrat in UE si aici ma refer la libera circulatie. La optiunea de a merge si dincolo, de a vedea, compara, trai si intr-un final alege.
Ca a trebuit sa platim intrarea in UE cu cedarea Petrom sau cu altele....oricum le praduiam noi....am dovedit-o de atatea ori.
Nu vreau nici sa ma cert aici si nici sa impun parerea mea cuiva. Fiecare om are problemele lui intr-un anume sistem....probleme grave sau mai putin care il determina sa ia decizii...bune sau proaste pe care si le asuma sau le arunca pe seama destinului. Nici situatia mea nu e una usoara si nu doresc nimanui sa fie in ea.
Revenind la topic....observati o asemanare(primele 2 poze imi apartin)?
http://img222.imageshack.us/gal.php?g=dsc05335p.jpg
http://img222.imageshack.us/i/dsc05335p.jpg/
http://img222.imageshack.us/i/dsc05337.jpg/
http://img504.imageshack.us/i/towerofbabel.jpg/
Reply With Quote