18.06.2009, 00:15:11
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de bogdan268
A zecea întrebare.
|
Citat:
Este adevărat faptul că Biserica Ortodoxă cultivă intoleranța și discriminarea față de LGBT și militează pentru blocarea drepturilor civile pe care aceștia le au în multe țări civilizate ?
(LGBT este o abreviere care include persoanele Lesbiene, Gay, Bisexuali și Transexuali)
|
Si in tarile civilizate exista opozitie puternica din partea bisericilor si organizatiilor religioase, a societatii civile, in general. Aceste “drepturi” au fost trecute in legislatie pe usa din dos: prin decizii ale curtilor supreme de justitie si parlament. Toate incercarile de a le impune prin referendum s-au soldat cu esec pina in prezent.
LGBT, in calitate de cetateni, au toate drepturile confirmate prin constitutie. Biserica Ortodoxa nu militeaza pentru blocarea drepturilor nimanui, dar ia atitudine impotriva incercarilor de a face acceptata si chiar legifera imoralitatea de orice fel. De asemenea, Biserica nu cultiva intoleranta si discriminarea fata de homosexuali, ci incurajeaza ajutorarea acestora ca pe unii ce sint bolnavi si fizic si sufleteste.
Citat:
Este adevărat că BOR, precum și credincioșii care o susțin, reclamă că homosexualitatea este o boală – care poate fi vindecată, care este și obiectivul lor asupra acestui aspect ?
|
Eu nu pot sa vorbesc in numele BOR.
Din punctul meu de vedere, absolut, da! Faptul ca asociatia psihiatrilor a scos homosexualitatea din nomenclatorul bolilor psihice nu are relevanta. Psihiatria insasi este contestata ca si stiinta. De asemenea, nu exista nici un fel de dovada ca homosexualitatea este “naturala” – determinata de gena, chiar daca exista speculatii de o asemenea natura si incercari de acreditarea a ideii in media.
Citat:
Este adevărat că doctrina ortodoxă învață că adoptarea acestei intoleranțe reiese cât se poate de clar din Scriptura inspirată de Duhul Sfânt, prin urmare aceasta este decizia lui Dumnezeu ?
|
Nu exista intoleranta fata de pacatos, ci fata de pacat. Dumnezeu a pedepsit Sodoma si Gomora pentru imoralitate, pentru practicarea homosexualitatii, in particular, de catre majoritatea populatiei din cele doua orase.
Citat:
Este adevărat faptul că credincioșii ortodocși obișnuiți cred cu adevărat că aceste persoane “infectate” nu pot aduce nimic pozitiv în societate, ci doar contribuie la decăderea ei accelerată ?
|
Nu, nu este adevarat. Fiecare este de presupus ca are si alte preocupari in afara de viata sexuala prin care poate contribui pozitiv la nivel de societate.
Citat:
Este adevărat faptul că majoritatea credincioșilor ortodocși nu cunosc că foarte mulți oameni din categoria LGBT au pus o cărămidă esențială la cultura lumii în care trăim și fără ei civilizația umană ar fi fost mult mai săracă ?
Și fără a invoca sofismul apelului la autoritate mă refer la personalități istorice (Alexandru cel Mare, Cezar), trecând prin filosofie (Socrate, Platon, Ludwig Wittgenstein), lumea filmului (Pedro Almodovar, P.P. Pasolini), actori (Marlon Brando, Angelina Jolie), muzică (P.I. Tchaikovsky, Elton John), scriitori (Marcel Proust, Oscar Wilde, Goethe, H.C. Andersen), oameni de știință (Alan Turing, căruia îi datorăm faptul că noi batem aici tastele la calculator și fără de care cine știe peste cât timp am fi făcut asta) sau artiști (Leonardo da Vinci, Michelangelo – care a zugrăvit imagini unice în civilizația umană cum ar fi Capela Sixtină).
|
Intrebarea este irelevanta din doua motive:
1. Majoritatea oamenilor probabil ca nu au prea mult habar nici cine sint personalitatile pe care le enumeri.
2. Toti cei pomeniti au realizat lucruri remarcabile punindu-si in valoare calitati umane, general valabile, si nu facind sex cu persoane de acelasi sex.
|